Cene junadi i gotovih bikova

zombie_666

Član
Učlanjen(a)
29 Apr 2010
Poruka
5.825
Lokacija
BiH/RS Janjari
Prekjuče iz mog sela otišlo 15 bikova po cijeni od 3.5KM/kg tj. 1.79 EUR/kg, očekuje se da će cijena ići još dole, ponuda je prevelika a potražnja nikakva. Kupac je neki mesar iz okoline Sarajeva kako sam čuo. Jednostavno banu likovi sa kamionom u selo, raziđu se i raspitaju ko ima, ponude cijenu jer znaju u kakvom su uzgajivači problemu, pokupe što im se sviđa i odoše.
 

Polkic_98

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2017
Poruka
345
Lokacija
Ub
Imam da napisem nesto u vezi celokupne cene o junedima.
Komsija koji je 80-tih imao u tovu preko 500 komada ima veliku farmu, on je kasnije pukao i ta farma je bila prazna do pre par dana, vlasnik jedne velike klanice koju ne bih javno da imenujem sada puni tu farmu bikovima koje uzima po Vojvodini, do sada je ubacio 320 komada i jos ce ubacivati, veceras sam isao da pomognem u istovaru i prosek od 50 bikova bio je 640 kila, kvalitet bikova je veoma los, ima starih i preko dve godine.
Skoro pola je holstajn ostalo simentalci.
A vozaci kazu da je izvoz za Tursku krenuo odavno samo se o tome cuti da narod ne bi cuo to i kazu da je trenutno ogroman novac u ugri.
Taj tender je dobilo svega 5 klanica i jedna je odustala tako da je ostalo 4 i sada krece otimanje ko ce vise otkupiti bikova.

I te bikove moraju da obrade najkasnije do 15 marta sledece godine.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 

markojx

Član
Učlanjen(a)
2 Mar 2016
Poruka
1.208
Lokacija
selo Grgurevci Srem
Danas utovareno ,svi se kolju u Srem iz Sida ,idu za izvoz u tursku ,pasosi se pisu pojedinacno a soferi kontrolisu da li se poklapaju brojevi markice i pasosa
 

Polkic_98

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2017
Poruka
345
Lokacija
Ub
Evo i Marko je potvrdio na neki nacin moje pisanje, taj tender je izasao pre neki dan i sada su krenuli u otkupljivanje, navodno ide za robne rezerve, drzava placa do 500 kg a preko toga klanica.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Vrh