Cene junadi i gotovih bikova

Ja sam dao crne holštajne po 1.4 e i to sam morao da tražim vezu!Telad od mojih krava,imali navršenu godinu dana od telenja.Vrhunska roba, domaćinski hranjeni, prosek 610 kg komad i ne vredi, neće ih niko a da čekam ne znam šta bi dočekao.
Kad im bude trebalo kupovaće i crno bele.Budu crno beli nekad bolji od crveno belih.610kg nije mala kilaža.Sada imaju viška pa im se može.Da jalove krave idu skuplje od crno belih bikova to nije bi lo nikada-Za dobru kravu možeš dobiti 160 din.
 
Ja se mojih riješio prije neki dan po 3.8KM/kg, to izađe 1.9e/kg. Naiđoše neki likovi, iz Zenice kažu, pogledaše bikove, lupiše cijenu, pravac vaga i gotovo sve za sat vremena. Prosjek bio 705kg. Zadnja tura, neće mi više ući muško tele u štalu. Nikakve zarade nisam imao na njima.
 
Prošli petak sam zvao klanice i otkupljivače, cene su sledeće: Đurđevic 1.9e( moraš da uzmes teladi od njega), Agropapuk trenutno ne kupuje(ne zna se kad će početi da kupuju), Nedeljković 3.20e, muslimani 1.8e. Pre nedeljak dana kod Đurđevića moglo je da se ne uzmu teladi, ali onda je cena 1.85e, sad više ne može.
 
Od izvoza nema nista koliko cujem stopirano je opet,jer ovi nasi izvoznici hoce da uvale sve osim junatine.
 
Najveci problem je sto je na ovu cenu bikova, kilo mesa u mesari jos uvek 600-700 dinara. Bikovi jeftiniji od svinja a kilo teletine 30% skuplje od svinjetine. Pa ko je ovde lud? Mi sto se natezemo s Gedom.
 
To je fora da AGropapuk ne kupuje,kupuje Braca od koga hoce,Nedeljkovic isto nesto odugovlaci a kod Djurdjevica sam i ja skoro dao 3,3 na radman i izasli me 1,99e i uzeo sam telad belgijance odma ubacio tako da dal je pametno ili ne opet ljudi pune stale i telad su skupa.
 
Ja sam dao u četvrtak Nedeljkoviću 3.20 na radman, izašli me 1.95e. Teladi ne planiram uzimati teko da sam jedino mogao da biram da li dati muslimanu po 1.8e ili Nedeljkoviću.
 
Nisam skoro cuo da je neko imao eandman 61,znaci da posteno mere.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh