Cene junadi i gotovih bikova

Ma svi nakupci su isti dolazi jedan po jedan i pljuje po drugom a ustvari oni se dogovaraju i salju jedan drugog,pa onda u nedogled koliko ti je zapelo i koliko si tvrd prodavac

@Zombi mogao si izvuci jos 10_20 feninga za bikove.
@Pocerina, za to postoje "specijalizovane sluzbe":haha::haha:

Vjerovao ili ne, u ovom dijelu Bosne je apsolutno nemoguće pronaći telad, čak i onu lošeg kvaliteta. Možda bi i moglo da se nadje jedno ili 2 teleta slične starosti ali to je nikakav kvalitet koji pojede kao i onaj rasni a bude 200kg lakši kada dodje vrijeme za prodaju. Zadnja tura bikova sastojala se od 4 rasna simentalca porijeklom iz Srbije i 4 "domaća". Sva 4 domaća su bila po 150kg lakša od ovih rasnih, dakle donijeli su mi gubitak od ravno 600kg mase tj. više od 1200 evra. Prevoz preko granice nije moj posao, imam ljude koji to odradjuju na samo njima znane načine.

---------- Poruka napisana u 23:58 ---------- Prethodna poruka je at 23:56 ----------

Vjerovao ili ne, u ovom dijelu Bosne je apsolutno nemoguće pronaći telad, čak i onu lošeg kvaliteta. Možda bi i moglo da se nadje jedno ili 2 teleta slične starosti ali to je nikakav kvalitet koji pojede kao i onaj rasni a bude 200kg lakši kada dodje vrijeme za prodaju. Zadnja tura bikova sastojala se od 4 rasna simentalca porijeklom iz Srbije i 4 "domaća". Sva 4 domaća su bila po 150kg lakša od ovih rasnih, dakle donijeli su mi gubitak od ravno 600kg mase tj. više od 1200 evra. Prevoz preko granice nije moj posao, imam ljude koji to odradjuju na samo njima znane načine.

@Sova

Nije moglo bolje, kvalitet je bio dosta loš, 4 su bila slaba, peti je bio jako bolestan kao tele (veterinar je nešto zeznuo tokom vakcinisanja...), jedva je ostao živ i imao je samo 508kg. Prosjek su izvlačila trojica koji su bili preko 750kg. Jako sam nezadovoljan ovom turom bikova.

Nek su prinove korisne i da s' njima nemas problema , a sledeci put kad budes isao u Rumu preko Pavlovica mosta ajde na Mitrovicu i da svratis do mene posto sam uz put.

Vidim da clan pera pita za subvenciju za svinje pa reko da pitam dali je neko podneo zahtev za bikove 5000 din po utovljenom biku..Ja jesam.

Komsiji danas prekupac za jalovu kravu nudio 170,00 din,za vasar u Pozegi(Petrovdan) dobro debele placane do 1,6 evra-kupci iz N.Pazara i Sjenice

Nazad
Vrh