Cene junadi i gotovih bikova

Ja prodao holštajna po 4,20 km ili 2,10 €!sutra vaga i ::novac::ostavio mi simentalca za par dana kaže da će cijena ići na gore,mada im je sad i sezona ,par zadnjih godina od polovine jula poskupe.

Danas mi bio kupac za bikove. Prvo sam mu jedva objasnio da necu sve da ih prodam, vec one koje sam odabrao. Posle toga se nekako pogodimo po 220 dinara, pare na kantaru. Dao mi kaparu i krenuo po kamion. Kad sam trazio da mi pokaze ostatak para, da ih ne izvodim iz stale bez veze, nastade problem. Te ovakav sam, te onakav sam bice pare za 15 dana, kaze pa valjda se znamo (a znamo se dobro posto se secam kao mali dok sam gledo kako ga moj pokojni deda tuce u stali). Uljudno sam mu vratio kaparu, pozdravio se i pokazao gde je kapija. Drobio je dom sora nesto na ciganskom...

Prodata junica za 1,7 evra oko 37o kila nije radio kantar pa smo je djuture za 65o evra ,moro da dam svaki drugi dan se naduvavala,.kupili danas 3,5 tone deteline za te pare mislim doplatili jos 50 evra.Po 20 dinara kilu,okrugle bale.

@Surdonja
To je nesto naj pametnije sto si mogao uraditi.
Zna li neko kako se krece cena jalovih krava (simentalka je u pitanju).

2.2e je odlicna cena. Jos da su po 650-670kg, evo 1500e po komadu!
Pa oko 600 su otprilike al sacekacu jos malo,jer je komsija dao jednom mesaru po 2.3,al da ga ceka za pare mesec dana,kod nas traznja je velika a ponuda mala tako da ocekujem da ce za mesec dana da bude i blizu 2.5 evrica to ne kazem ja vec mesari,jer niko nece da tovi po ovolikoj ceni hrane,e sad sta ce da bude videcemooooooooo.

@pujol
Po svoj prilici cena nece padati.
Ja sad razmisljam kod mene u selu svi sto su drzali bikove su ili smanjili na par komada ili potpuno prekinuli.
Cujem po selu da je tele preko 500e, tako da pitanje ko ce ubaciti u tov sa tim pocetnim troskom.

Pa oko 600 su otprilike al sacekacu jos malo,jer je komsija dao jednom mesaru po 2.3,al da ga ceka za pare mesec dana,kod nas traznja je velika a ponuda mala tako da ocekujem da ce za mesec dana da bude i blizu 2.5 evrica to ne kazem ja vec mesari,jer niko nece da tovi po ovolikoj ceni hrane,e sad sta ce da bude videcemooooooooo.
Kod nas vec po neko dobija 2,50 evra za ekstra robu a kako je krenulo bice i veca cena

Ljudi jel imate neke kontakte od tih sto placaju toliko, moze na PP. Kod nas 2.1e i to jedva. Ja bih morao da prodam jednu turu jer ako ih ostavim jos malo necu imati silaze da sastavim sa novom, a ako odu jos malo taman ce za ostale biti silaze do nove. Pozdarav.

Nazad
Vrh