Cene junadi i gotovih bikova

Danas sam čuo poražavajuću cenu za bikove lokalni klaničar plaća 190 i 200 dinara po kilogramu !
Prevedeno u današnji kurs eura 1.72 i 1.81 pare za mesec dana,ko će znati koliko će biti 200 dinara za ceo mesec.Ko sada prodaje džabe je radio cele godine.
Dokle ovakva katastrofa ?

Ovoj katastrofi se nenazire kraj kad bi znali kad ce to biti znali bi sta da radimo ovako kraj ce joj doci kad vecina digne ruke od ovog posla. Kod mene bikovi 190 i isto pare za mesec dana kod pojedinih i na duzi rok a ima i onih koji neplate nikad.

Zdravo nova sam na forumu i baš me interesovalo kolika je cijena bikova . Ja sam svoga jednog bika prodala juče po cijeni 4. km . po kg. Znači kod nas su malo skuplji a jedan moj komšija je prodo prije desetak dana po 4,3 km. znači i kod nas pada cijena.

I kod mene pala cena bikova ispod 2eu,trenutno je 1.90 i pitanje je i to dokle ce biti.Sve ima da prodam i u majcinu,bruka i sramota sve skace a cena zive stoke pada ovo je vise nepodnosljivo.Pa isplati li se cuvati bikove za 1.9 ako je tele kupljeno oko 500eu,a kukuruz preko 20 din,

Лако је то израчунати, то је једнако чист губитак.

---------- Poruka napisana u 23:19 ---------- Prethodna poruka je at 23:14 ----------

Заборавих да додам за овај увоз телади и прасади, не знам ко се ту помаже али сељаци сигурно не, можда треба помоћи кланичаре све тешка сиротиња купе по динар продају по пет.

Danas sam čuo poražavajuću cenu za bikove lokalni klaničar plaća 190 i 200 dinara po kilogramu !
Prevedeno u današnji kurs eura 1.72 i 1.81 pare za mesec dana,ko će znati koliko će biti 200 dinara za ceo mesec.Ko sada prodaje džabe je radio cele godine.
Dokle ovakva katastrofa ?
Jel Se radi o Burjanu?Ja sam zbog toga prekinuo saradnju sa njim,prvo je bilo nedelju dana pa deset pa dvadeset a evo sad ceo mesec..........

Ja danas prodao bika po 4.10km!Za vikend ga vozi,jedva sam izvukao tu cijenu kaže da nude mesarima polutke po 6km čistog mesa.

Prodao crnog bika tezine oko 550kg po 180din/kg lokalnom mesaru.
Treba da prodam jos jednog takvog od 550-600kg po 180din/kg i jednog simentalca od 700kg za 200din/kg

Bojanu njegova je klanica u Palanci Meso Produkt I merili na moju vagu kući takav dogovor ja stoku isključivo merim na moju vagu nakupci me naterali da kupim vagu dok radio Damjanović kod njega merli mi stoku 30km od mene

Mene jedan nakupac već dva dana gnjavi da mu nađem kupca za dest komada teladi kaže jednostavno nemože da ih proda nudi ih za oko 450-480 evra pa sad ako nekom treba nek mi se javi.

Nazad
Vrh