Cene junadi i gotovih bikova

Ja sad imam dobrog bika za prodaju (oko 600kg),ne znam šta da radim.Ja ga ne bih davao ispod 2E.

niko ne bi dao ispod 2E ali muka je to sto jedino u ovoj drzavi poljoprivednik ne odredjuje cenu svog proizvoda nego mesetari koji uvek imaju komentar kako se slabo prodaje ,nemaju kome itd. a ne vidim da je iko od njih batalio sverc goveda. ni 2e nije neka cena... pre 3-4 godine bili 1.7e ali bio dizel 65 din,urea 1200 dzak,kukuruz 12 din i da ne nabrajam dalje...po ceni od 2e samo poklapamo troskove a znamo svi da je taj bik sa 2.5 meseci vredeo 450e najmanje

niko ne bi dao ispod 2E ali muka je to sto jedino u ovoj drzavi poljoprivednik ne odredjuje cenu svog proizvoda nego mesetari koji uvek imaju komentar kako se slabo prodaje ,nemaju kome itd. a ne vidim da je iko od njih batalio sverc goveda. ni 2e nije neka cena... pre 3-4 godine bili 1.7e ali bio dizel 65 din,urea 1200 dzak,kukuruz 12 din i da ne nabrajam dalje...po ceni od 2e samo poklapamo troskove a znamo svi da je taj bik sa 2.5 meseci vredeo 450e najmanje
Jesi li se čuo sa Bojanom

Ruma vasar bikovi 2 e , telad Simentalci izmedju 500 i 600 zavisi od kvaliteta.. Sisavci Simentalci oko 300 Holstajni do 200 ..

Kod mene u tutinu na pijaci bikovi 1,80-2,00 eura, telad zenska 2,50 a muska do2,90 eura simentalci, ova druga (koja nisu crveno-bela) su za 40 centi jeftinija.

Ako moze neko da mi posalje brojeve putem privatne poruke od mesara i ostalih otkupljivaca teladi bio bih mu veoma zahvalan.

Nazad
Vrh