Rodja78
Član
jel ima neko broj od tih sto vode po selu.meni bih trebalo 15 kom. muskih teladi za tov -simental.hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jel ima neko broj od tih sto vode po selu.meni bih trebalo 15 kom. muskih teladi za tov -simental.hvala
A,kod nas doteraju telad kazu sa Zlatara,al su kao papiri sa sjenice,tamo navodno lako dolaze do papira.I kod mene isto ko god kupuje telad za tov izbegava sjenicku telad.
Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
Tamno crvenih pravih simentalaca ima jos Lajkovac-Mionica - Divcibare-Maljen oni u sebi imaju Mombelijara , veliki problem sto sad veliki broj nemackih bikova u sebi ima neki % RH .
tamo su telad oko 400 din. do 150 kg.sve preko te kilaze je niza cena...uglavnom ima sigurniju zaradu od mene koji tovim....Gde se tu on uklapa ? Ako ti mnogo ti naruci kuci po 4e .
Nisam pratio pošto su sad u petrovcu na pijaci
Moze li broj kolega, meni to nije skupo, a i ne pate se toliko telad u putu kao kod natkupaca.zvao sam coveka u soko banji ,on mi nudi prosek 160 kg./3,4eur.on vodi i kupi po selima sa njegovim prevozom,ja isplacujem bez cenkanja,.kad skupimo,samo pretovarim u moj kamion.u tu cenu su i papiri,samo da se plati dezinfekcija mog vozila 1000 din.malo mi to pomnogo,ustvari tele nije skupo,al bik je jeftin-skup je to sport i robijaski...
Primetio sam da je danas, to svuda manje vise slicno, simentalac sa dobrim delom holstajna. Retko gde se naidje na onog pravog nekadasnjeg simentalca.
Al sad ocete da simentalka daje 35l i da da dobro tele :Dok je deda i ćale puštao prirodno pravog sim bika, bilo je pravih sim teladi. Ja više od 20 g radim isključivo veštački sa "ekstra" semenima, a telad sva kilavija. Jeb... im seme....