Cene junadi i gotovih bikova

Svaka cast , tako bi i trebalo da se sva ova jeftina hrana proda kroz meso , ali to kod nas nije slucaj svi samo ratarstvo i ratarstvo.
Nije ....Zato sto dok se ugradi nakupac koji dotera telad.od 50 do 70evra po teletu..pa dok se ugrade proizvodjaci premiksa...20 evra
Pa dok se ugrade veterinari. 50evra najmanje...pa dok se ugradi nakupac ili mesar kome prodas. Od 100 do 150evra..Mi radimo za sve njih i jos za nas☺☺☺ Izbise nam 300evra po biku...a to je zarada

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

agromart ко и где товари по тој цени....? код нас нема више ни по 4.2 бикови стали тотално....људи из федерације не долазе више,нема промета од како је шишовић увалио месо турцима..Месопродукт стао..

Kolega Milan 971 kome su otisli bikovi?I ja sam cuo od ovog prijatelja sto radi za Rakica, da vec nedeljama cekaju na utovar za Bosnu stalo nesto oko izvoza.

Милане стало је из разлога зато што је та компанија Шишовић из федерације обрађивала месо у Месопродукт Бијељина и слали преко аеодрома Бл за Турке,али газди није било довољно да шаље свеже месо од откупљених бикова него је увезао неки залеђен отпад и послао браћи тамо,они сконтали и откачили га...и више нема извоза тако,него је друга фирма улетела ту са својом производњом око 10 000 товних говеда годишње и сад она директно ради са Турцима а откупа за њих има врло мало...тако да и овде бикови месец стоје уговорени нема где са њима...а камо ли још да пређу Дрину.

Sada sledi pad cijene na 3 marke. Ovde kod mene je bilo nemoguce naci musko tele za tov, ljudi koji prodaju telad od 5 do 10 dana staru su imali ponude za prodaju pre nego sto se krava oteli.
Toviti junad su poceli cak i oni koji su odavno digli ruke od goveda, sledi minimalno dve godine stagnacije ako se nesto ne promeni.

Милане стало је из разлога зато што је та компанија Шишовић из федерације обрађивала месо у Месопродукт Бијељина и слали преко аеодрома Бл за Турке,али газди није било довољно да шаље свеже месо од откупљених бикова него је увезао неки залеђен отпад и послао браћи тамо,они сконтали и откачили га...и више нема извоза тако,него је друга фирма улетела ту са својом производњом око 10 000 товних говеда годишње и сад она директно ради са Турцима а откупа за њих има врло мало...тако да и овде бикови месец стоје уговорени нема где са њима...а камо ли још да пређу Дрину.

Zna li se ko je sad dobio posao umjesto Sisovica? Vidim ja da je nesto zakocilo dva mjeseca vec cekam utovar bikova a ljetos cim sam covjeka nazvao odmah se nacrtao pred stalom sa kamionom.
Ovo je logican redosled dogadjaja zahvaljujuci nasem mentalitetu kad nam je jedna marka smuvana sladja nego deset posteno zaradjenih.

agromart ко и где товари по тој цени....? код нас нема више ни по 4.2 бикови стали тотално....људи из федерације не долазе више,нема промета од како је шишовић увалио месо турцима..Месопродукт стао..
Bajra Travnik... Ne znam sta je bilo sa Sisovicem?

Nazad
Vrh