Tomić Toma
Član
Neznam na sta je mislio kolega @Mladi IMT, ali ja sam mislio na motor, a sto je rekao za biksnovanje, ako je mislio na prednji trap to nebi trebalo da je skupo pod usovom da rukavci nisu zajedeni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa koliko je onda za 560 ili 577?Puna gen od A do Š sa remontom, pumpe dizni ,hladnjaka itd sve to spada u generlnu.
I sama cene generalne zavisi u kakvom je stanju motor pred raspakivanje,jel u voznom ili je pukla klipnjaca u njemu,tu su velike razlike u masinskoj obradi i ceni delova.
Masinska obrada
![]()
Zar se ne gleda koliko sati traktor napravi od generalke,i pod uslovom da se vozi pristojno, ostalo je sve relativno. Npr. ako se snjim pravi 1000 sati godišnje pa teško da može izgurati 7-8god a ako pravi 100-200 sati godišnje pa onda taj motor treba da potraje ohohooo...Znam čoveka koji je radio 300-400kj sa IMT 560 i IMR i svake godine im radio generalnu.Da ne sirimo temu u off,znam za jednog iz susednog sela koji je stare delove samo cistio i vracao ih a naplacivao kao nove dok ga nisu provalili i vrlo brzo je ostao bez musterija.
Svasta se desava,zato mi stare delove zapakujemo u kutiju pa ako vlasnik hoce da ih nosi kuci moze,ako nece idu na kilo i obavezno cuvamo racune da pokazemo coveku posto vecinom mi kupujemo delove i nosimo motor na obradu.Posle pune generalne motor do sledece mora da radi minimum 7-8 godina (ako ga vozi normalan covek).