Mihajlo jovičić
Član
Koji teret? Dao si novce pet godina unapred? Za par stotina evra koji će ti se vratiti praviš problem i sebi i drugima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vršio polovnim Klasom i davao prikolice dzabeEl Darko orao ili placao usluzno
Možeš da daš šta hoćeš, kupovinom si dobio i ugovor o zakupu i moraš da ga ispoštuješ ili da isplatiš cifru iz ugovora ako je ima kao odštetu za raskid ugovora.Koji teret? Dao si novce pet godina unapred? Za par stotina evra koji će ti se vratiti praviš problem i sebi i drugima.
Ствар је у томе што се уговор о закупу не евидентира а требало би. Ја сам био купац али је земља била издата а то није нигде писало. Имао сам ситуацију повуци-потегни да добијем субвенције. И то друге године, прве је било ок.Kupoprodajni ugovor ne moze da ponisti ugovor o zakupu jer je ovaj stariji.
Kako bi rekao Dragče, ja sa tvojim ugovorom nemam ništa to vidi sa prethodnim vlasnikom pa nek ti on da, mogu i ja ali se cena umanjuje za iznos koji si dao. Ja da plaćam a drugi da j.. e, taj film se nije snimio.Možeš da daš šta hoćeš, kupovinom si dobio i ugovor o zakupu i moraš da ga ispoštuješ ili da isplatiš cifru iz ugovora ako je ima kao odštetu za raskid ugovora.
Hoćeš da te izvede na večeru? Kako se to diže kredit na tuđe vlasništvo, to je krivično delo prevare za koje se može zaraditi bajbok. Nemoras više ništa da govoriš, sve si rekao.Tačno tako, ja sa tvojim (kupoprodajnim) ugovorom nemam ništa. To ti vidi sa prethodnim vlasnikom zašto je prvo izdao zemlju pa onda prodao i još u ugovoru naveo da nema tereta (kod nas notar i usmeno proverava). Njega dr.aj, tuži, umanjuj iznos a mani se zakupoprimca koji je uložio u njivu i na osnovu nje možda podigao neku kredu.
Ne kažem, ako je neka nevolja u pitanju pa je prodao zemlju (meni ni ne može da ponudi jer nisam komšija pa ni nemam pravo da je kupim). Onda izlazim sledeće godine nakon skidanja useva a novi vlasnik dobija arendu za tu godinu (imamo u selu par primera, čak i friških).
Ali ako je neka nameštaljka.... Ne izlazim dokle god imam ugovor. Imao sam takav slučaj i nisam izašao jer me vlasnik izigrao za par njiva gde sam bio komšija (mislio je da sam zaboravio) a on uleteo i kupio iako sam ja imao veće pravo (taman bih produžio moju njivu koja je bila iste širine, međutim on me opkolio i izbio mogućnost da se proširim). Ovu se zaje.o pa mi izdo u arendu (hteo i ovde da me izmrka) i kad sam je očistio i doveo za rukom (izvukao stajnjak) onda je tražio nazad. Može, al za 10 godina kad istekne ugovor. Tako je i bilo.
Ako ja kao zakupoprimac dobrovoljno pristanem da izađem iz poseda, onda se to mora platiti. Ali ne samo uloženo nego i neostvaren prihod na koji sam računao (teško je reći koliko je to ali tu se vidi ko je čovek a ko nije).
To šta sam ja rekao je moj problem a tvoje viđenje stvari.Hoćeš da te izvede na večeru? Kako se to diže kredit na tuđe vlasništvo, to je krivično delo prevare za koje se može zaraditi bajbok. Nemoras više ništa da govoriš, sve si rekao.

Jok kredit uzimas kad si pun paraKoliko znam, vi pričate o suši od četiri godine, ko na takvu situaciju uzima kredit, briga banku koliko ti radiš zemlje nego šta možeš da daš kao zalog kredita. Ja polazim od sebe, da sam u zakupu i sa ugovorom i bez ako se vlasnik menja neka sačeka da skinem usev i odoh. Ako sam dao pare unapred neka me isplate i ćao. Ako nisam platio arendu a vlasnik se menja, još ću platiti novom vlasniku. U svakom slučaju ne bih pravio problem ni sebi ni drugima.

deder pojasni ovo nama glupavima?Ugovor o zakupu možeš okačiti mačku o rep bez obzira šta piše.... Samo ko zna pravu pravnu caku. Zakucaće tog što neće da izađe iz poseda na 5godina. Da se više ne oporavi nikada...