Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

cek malo ako sam razume, na gradjevinsko zemljiste nema pravo prece kupovine, sem suvlasnika, znaci kad Mika oce da proda svoje, prvo se pita Zika, a tek kad Zika odbije,onda Mika moze da proda Peri,, a sta ako dodje Djoka pa ponudi vise Miki,, da li onda Mika prodaje ko da vise ili nevezano za cenu on moze da proda Peri?
A sta ako se pojavi vise zainteresovanih, ma primer Mirko i Slavko da li se onda ide na licitaciju pa ko da vise?

Koliko ja znam, ne sme prodat nikom ispod cene, nuđene prvo Žiki.
Odnosno ako spusti cenu, opet mora prvu da ponudi Žiki.
Ako se cena digne iznad ponuđene, mislim kako nema obaveza do Žike.
Ili može Žika uvek tražit da on plati dogovorenu cenu?

Koliko ja znam, ne sme prodat nikom ispod cene, nuđene prvo Žiki.
Odnosno ako spusti cenu, opet mora prvu da ponudi Žiki.
Ako se cena digne iznad ponuđene, mislim kako nema obaveza do Žike.
Ili može Žika uvek tražit da on plati dogovorenu cenu?
Pa i mene to sad zanima, da li Mika poznaje Peru pa oce njemu da ucini uslugu pa da samo njemu proda, al onda sta cemo za Djokom ako on nudi vise,,, mislim nije valjda da Miki nisu bitne pare? A za Ziku cemo lako ,on verovatno i ovako nije zainteresovan.

Promaklo ti je nešto. Ovde je reč o SUVLASIŠTVU i tu pravo preče kupovine ima suvlasnik. Da bi postao 1/1 ako hoće.
Da. Tako je ako zemljište ima suvlasnika. To sam zaboravio da napišem.
Ako nema suvlasnika i ja sam jedini vlasnik građevinskog zemljišta.
Mogu sa tom zemljom da radim šta mi volja i da prodam kome got želim, za cifru koju želim. Komšije se ne pitaju ništa.

Nlb 4,3 fiksno. Na 7 godina. Bez obezbedjenja.

Intesa 3,3 plus euribor, što izadje oko 5,3. Može bez obezbedjenja ali mora 20% učešće... isto na 7 godina

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Kalkulator kaze grubo 58 000 vracam.
Ja to prosto racunam nije 100% tacno ali ako uzmes 10 000e na 10 godina sa kamatom 5% uzimam sredinu kredita to je 5 000e i 5% kamate je 250e godisnje kamate, na 10 godina 2500e. E uvek bude jos nekih skrivenih troskova, pa prve rate su uglavnom kamata, glavnica kasnije dolazi...

Ja to prosto racunam nije 100% tacno ali ako uzmes 10 000e na 10 godina sa kamatom 5% uzimam sredinu kredita to je 5 000e i 5% kamate je 250e godisnje kamate, na 10 godina 2500e. E uvek bude jos nekih skrivenih troskova, pa prve rate su uglavnom kamata, glavnica kasnije dolazi...
Mislim da na svaku ratu placas 5 POSTO kamatu

Tako je. Zavisi šta i koliko ti odbijaju od svake rate. Kamata se uvek računa na preostali dug od glavnice. E sad oni imaju caku da prvo vraćaš kamatu, to jest iznos prvih rata ti je 95% kamata a 5% glavnica. Tako da u početku jako malo smanjuješ dug. Posle se to izjednači i bude 50-50, dok na primer zadnja rata bude ceo iznos da je glavnica...

U suštini da. Samo eto neke banke imaju pogodnosti za zemlju u vidu manje kamate, duži period otplate i bez obezbedjenja. Jedino što su to sve namenski krediti i kad to odobre kredit i potpišeš ugovor, pare ti puštaju tek kad im doneseš overen ugovor od notara. Stavi se u ugovoru da je banka dužna u roku od 10 dana da isplati pare radi garancije prodavcu da bi potpisao...

Tačno tako, a nećete verovati koliko ljudi jedva čeka da malo smanji dug i za tu razliku ponovo reprogramiraju kredit, samo da bi ponovo došli do tog malog ponovnog keša. Tako da se iz tih čeljusti čovek teško može iščupati. Jedino što je sve na dobrovoljnoj osnovi.

Ови из пореске проценили моје пољопривредно земљиште на 50 динара по М2.
Исто као у селу тако и на планини где људска нога није крочила.
Баш ме занима колко би проценила банка.
Мој рођак пре 15 година убедио оца да му препише 2,5 ha на планини да би узео кредит, са идејом да кредит не враћа. Знате колико му је банка проценила?
Нула, али за пореску је вредно.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Danas pala prodaja, evo još ne znam šta ću sa parama :D Prodato 43ara 5 klasa, zabačena parcela, 30€/ar.Kupio lokalni pčelar.Imam još tih malih parcela koje su postale neisplative pa idu na prodaju, cene od 30do70€.

Za to vreme kupljeno 70ari da proširim svoju najbolju njivu, ali dramaturgija je što je urbana zona pa je plaćano 900€/ar, jurim još dvojicu da prodaju svoje da sve objedinim u nekih 4ha te najbolje zemlje koja je blizu kuće i odmah uz glavni put i da to postane okosnica mojeg bavljena ratarstvom.

U prevodu kilava matematika, al jbg tako pokojni Ćale kupovao, sad trenutno menjamo 40ari za ar.

U 3km vazdušne linije cene dijametralno suprotne, hvataju se za prolazak nove obilaznice i prilaznih puteva, pa cene idu i do 1500€ za ar, a kupovano za 200€ :D Realnost je da se parcele prodaju i po 5-6god bez da iko pita.

Nazad
Vrh