Ne radi se samo o zameni " glava za glavu " Znam dobro slučaj gde su roditelji prodali 80% dedovine kako bi sinu jedincu omogućili da se školuje .
Pričam o vremenu kada je popularan bio zx-spektrum , komodor ( 64 , 128 ) i o mom dobrom prijatelju koji je otišao u Ameriku , državu Teksas , grad Ostin da studira za softverskog inzenjera .
Sada poseduje kuću i imanje sigurno 50 x vrednije od prodatog .
I šta će njemu ( pokojni ) deda da kaže " jbga džaba ti taj kapital kad je na drugom kontinentu '
Deci treba pomoći u pravom trenutku , da se edukuju , osamostale dati im krila da započnu život a kad taj momenat prodje posle je kasno .
Ta porodica danas živi u inostranstvu i što je najvažnije sretni su , prilično putuju i uživaju , a da je ostao ovde jedina opcija bi mu bila da prevrće zemlju i gazi po blatu ceo vek .
Čak šta više , jednom prilikom mi je ozbiljno rekao " najviše sam pogrešio što nisam nastavio da rentiram kuće ,već samulagao u nekretninu , proradio Balkanac u meni pa rešio da imam nešto svoje , sad sam se vezao za kuću i imanje i nekoliko puta nisam mogao da prihvatim ponudu za bolje plaćeni posao u Kanadi "
Otići ću mnogo u širinu ako bi sada objašnjavao kroz šta su prolazili njegovi roditelji u međuvremenu