Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ima jedan JAK LEP i poučan monolog u seriji - Moj rođak sa sela, kad deda Rajko govori svom sestriću Vojinu- Ne možeš ti da daješ i poklanjaš zemlju... nije to tvoje, to je za tvoju decu, to su tebi tvoji ostavili da prepustiš sutra deci, a ne da prodaš....

Kad sam to prvi put odgleda, sav sam se naježio, mnogo filozofije i poruke u toj izjavi. Sad dođe momenat da se nešto proda, ako se mora ali...
Kako otići dedi i prandedi na grob, bar za Vidovdan, zapaliti sveću pa reći da je sve raskućeno...

Kad sam to prvi put odgleda, sav sam se naježio, mnogo filozofije i poruke u toj izjavi. Sad dođe momenat da se nešto proda, ako se mora ali...
Kako otići dedi i prandedi na grob, bar za Vidovdan, zapaliti sveću pa reći da je sve raskućeno...
Odeš pradedi na grob i kažeš: -Prodao sam tvoju zemlju VI klase i kupio veću količinu I klase. Neće se pradeda ljutiti.

Ima jedan JAK LEP i poučan monolog u seriji - Moj rođak sa sela, kad deda Rajko govori svom sestriću Vojinu- Ne možeš ti da daješ i poklanjaš zemlju... nije to tvoje, to je za tvoju decu, to su tebi tvoji ostavili da prepustiš sutra deci, a ne da prodaš....
Prilicno zatucano razmisljanje cika Aco . Sto se tice prodaje - Ne vidim razlog zasto ne prodati i uloziti u kupovinu vise zemlje ili cak u neke druge stvari . I to ostaje deci takodje .

Па ево случај из комшилука, унук експресно продао кућу, неки кажу и пре бабине смрти. А обећавао...

Prilicno zatucano razmisljanje cika Aco . Sto se tice prodaje - Ne vidim razlog zasto ne prodati i uloziti u kupovinu vise zemlje ili cak u neke druge stvari . I to ostaje deci takodje .
Земља се не продаје !!! Нова земља се купује од рада на старој, а постојећи грунт се не продаје за не знам какве паре. Те приче продам своју дедовину скупо да купим више и боље тешко коме је успело,90'посто их је остало и без земље и без пара. Тако да тешко да је то затуцано размишљање,пре супротно.

Земља се не продаје !!! Нова земља се купује од рада на старој, а постојећи грунт се не продаје за не знам какве паре. Те приче продам своју дедовину скупо да купим више и боље тешко коме је успело,90'посто их је остало и без земље и без пара. Тако да тешко да је то затуцано размишљање,пре супротно.
To kaži ovima u Šimanovcima što su prodali 1-2ha i za te pare kupili 50-100 ha na drugom mestu.

Прво и прво треба да имаш где да купиш 50-100ха.Има ли игде у Митровачкој општини таква понуда?
Нису само Шимановци познати по томе,познајем неколицину људи који су уновчили оно што су пре њих куповали очеви и даље, само један је мало опоравио па отворио неку фирму за трикотажу,остали су потрошили на машине,аута,швалерке,лошију земљу итд. И ако ћемо право,то треба тек да се види у следећим генерацијама тих људи да ли су опоравили или нису.

Ima druga izreka : Jednom sirotinja uvek sirotinja.
Један човјек је рекао:
Ако дајеш неком нешто дај богатом,он зна да направи и сачува, ако хоћеш да бациш,дај сиротињи,они знају како ће то најбоље да разјебу.

Naš sadašnji sveštenik se školovao u Foči. Priča nam dok je bio tamo, ode kod nekih prijatelja školskih čini mi se iz Rudog i iza svake kuće grobovi predaka, pita on njih zašto to, kažu to je neki zavjet da naslednici ne bi prodali zemlju

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

А што мора бити све раскућено? Ако се уновчи за дебеле новце и створи 2,3,4,5 пута више дали је и тада грех? Да ти деца и њихова деца лепо и лагодно живе, изуче школе високе и квалитетне и обезбеде своју и својој деци нормалну будућност.

Nazad
Vrh