Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Jeli ima drzavne zemlje kod tebe?
Mozda ih ima od deset jedan da nije muljao.
Ima oko 500 ha...obrnuto je ...od 10 samo je jedan muljao!...tj sva zemlja je izlicitarana zahvaljujuci meni,radjeno je oko 50 ha bespravno,u pitanju su dva pravna privredna subjekta...a onda su mi stali na zulj,pa su morali da plate ili napuste parcele.

Ма ко тебе спомиње шта се пецаш на сваки мој пост. Ја кажем за моју општину ко и како добија конкурсе. Покрајина кад је делила бесповратна средства за засаде све општинари подигли воћњаке. Републичке конкурсе стиже механизација и опрема само код политички подобних. Државну земљу фамозни сточари са инстант фармама покупили. Ова последња лицитација добили и прави сточари јер су почели да се буне и прете да ће све објавити ко како муља. До тада сви ћутали и када сам ја испрозивсо све те који муљају они ко пичке се смејали и говорили да сам будала, и у праву су били. Мене после по граду заустављали и претили ми, а ја ни стоке ни фарме.

Ima oko 500 ha...obrnuto je ...od 10 samo je jedan muljao!...tj sva zemlja je izlicitarana zahvaljujuci meni,radjeno je oko 50 ha bespravno,u pitanju su dva pravna privredna subjekta...a onda su mi stali na zulj,pa su morali da plate ili napuste parcele.
Ovde kod nas u idvoru mogu knjigu da ti napisem o svemu i svacemu.
Ima tu svega, i rada, i nasledstva, ali ima i muljanja itekako kod 9/10 " velikih". Na ovaj ili onaj nacin slicni su svuda....

Nije bolest sve što boli.
Kada bi svako gledao u svoju avliju i potrudio se malo više oko nje gde bi nam kraj bio!?
Bitno da svi vide i znaju sve o komšijskim "poslovima" i "muljanju" a nisu ni prstom ni dupetom mrdnuli ni pokušali konkurisati za neki povrat. Kod republike sam svaki put prosao na konkursu kada sam konkurisao,dok sam kod pokrajine svaki put odbijen,uglavnom zbog nedovoljno bodova.

Jedno konkurisao na republickom nivou i vise puta na opstinskom. Uvek prosao. Nisam clan ni jedne stranke. Vecinu u mom okruzenju mrzi da skuplja dokumentaciju, to im je previse komplikovano. Znate onaj vic kad covek moli Boga da dobije na lotou a bog mu kaze pa uplati budalo. Otprilike tako.

Nazad
Vrh