Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

U Belegišu isto, to je nastalo od pravih duži koje su bile 380 metara(oko 200 fati) x 8 fati,pa je jedan fat bio osmina jutra tj. fat širine takvog jutra. Kasnije je preraslo u meru za površinu umesto dužine i to je pola frtaljice, oko 720 m2.
A koliko je "prava" duz? 380, 400 ili 420 metara?

Šta je smisao takvog " upumpavanja " ?
Evro danas skoro ne vredi ništa. Inflacija raste. Može da bude bilo pa i nije. U čega uložiti 100-200k€ a da ne propadne? Pa u zemlju logično. A usput dobija i lepu arendu od 500e/ha. Pošto će ostati približno ova cena veštaka, zatežu polako za prskalice i pesticide, onda Profi poljoprivrednik pa PDV itd itd.... Hoće da unište sitne i ćao....do 50ha su ugasili u narednih par godina, koprcaće se još dok mogu... Još ako i cene poljoprivrednih proizvoda spuste niže. Biće sve lepše od lepšeg.

Znaš kako kažu - Rupe na rešetu se stalno povećavaju, ko može da prati opstaje, ko ne može propada dole...

Kako je dobio 16, kojom matematikom nikako da uklopim brojeve koliko god se trudio?
Ne znam, delimično je i moja krivica, dok sam se bavio jednim drugim zanatom dosta su me ljudi ometali i onda sam uveo pitanje pre početka razgovora: Koliko je 2+2*2? Ko iz prve ne da tačan odgovor, gasiram ga. Kad je ovaj rekao 16 pred celim kafićem svi su bili šokirani.
Onda me gazda podsetio kako smo jednom 2000.-te raspravljali nedeljom pre podne o skoku marke naspram dinara, gazda kafića, njegova žena, njena sestra, moja devojka, ja i taj majstor koji je onda bio klinac i u stvari uglavnom ćutao. Posle ko zna koliko analiza stanja i nestabilnosti dinara u jednom trenutku tišina a tek će majstor: Ja se nešto ne razumem, vi ste stariji i iskusniji, ali ako je kod nas marka toliko skupa, kolko je onda u Nemačkoj mamu joj *e*em ? :haha: :haha: :haha: Posle toga sam ga jedno 5 godina zvao Pitagora.

........... i onda sam uveo pitanje pre početka razgovora: Koliko je 2+2*2? Ko iz prve ne da tačan odgovor, gasiram ga.........
Nešto slično sam i ja radio dok sam bio momak.Devojku priupitam , KAKO SE PRAVI BEŠAMEL SOS , ako znas odma te vodim kući " na gledanje "..............
Najčešći odgovor je bio , TO BOLjE ZNA MOJA MAMA

Poslednja izmena:
Da me neko ne shvati pogresno ali kod Paora je razlog prinos soje od 19 po jutru u losoj-susnoj godini.
Veliki imaju viska para na kraju godine i kupuju, nema veze kad ce se vratiti ali najgore je da novci stoje.
Kupuju svi, i veliki i mali i srednji. Dal je prinos soje, ili nesto drugo, al jednom bilo ovako. Tamp negde 90 i koje arenda otisla na 600 maraka, a jutro na 12000.
E onda je balon pukao.

Nazad
Vrh