markojx
Član
Pravo prece kupovine ima komsija cija je granica za bar metar duza ,pa onda cija je parcela bar jedan kvadrat veca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li je sigurno tako? Ili prvo površina pa ako je ista onda dužina međe.Pravo prece kupovine ima komsija cija je granica za bar metar duza ,pa onda cija je parcela bar jedan kvadrat veca
Da li je sigurno tako? Ili prvo površina pa ako je ista onda dužina međe.
A, na primer, ako je njiva pored puta a komšija sa one strane puta ima 5x veću njivu od onog koji je pored nje. Ko tu ima prednost?
Može da se kupi a da komšija ne može ništa.Ako komsija je zainteresovan vrlo je mali manevarski prostor sem da potpise da nije zainteresovan.
Može da se kupi a da komšija ne može ništa.
A znate li sta o tzv suvlasnickim nekretninama ? ...moj otac i ima 15% . Sad kad bi ja npr imao plan da tu parcelu krcim i dovedem do obradivog zato sto je zemlja odlicna slucaju ?
A kako npr. da deponuješ sumu po proceni poreske uprave ako je na ugovoru 50% veća cena od te procenjene i na tu cenu plaćene sve dažbine? Da li tu ima pravnog leka ili u tom slučaju moraš deponovati cenu iz tog ugovora?KOlko košta zemlja po proceni poreske uprave u tom trenutku ??? Toliko deponujem i krenem da teram parnicu.
Kraj tebra... Na vrh, plafon, četiri godine platićeš sve sa svim zateznim kamatama i ja ću tada kupiti više zemlje negde u susedstvu.
Veruj mi tebra. Rezultat je iza mene. U fulu sam ovih dana.
Eeee mojne sad ispadne ja bilo kome od nas ovde prisutnih ovo ono...situacija bila, zamolio me prijatelj, ja savetovao i usmeravao, žute banke za to nisam uzeo, jer bi bilo nemoralno, ako izuzmemo njegova dva praseta za par ljudi i moje tele tele za isto društvo. Dal skuplje bilo njegovo il moje piće nismo veštačili. Ali smo o ukupnoj vrednosti oba strogo vodili računa da ne bi moglo biti kontroverzi. Jednostavno sve je bilo drugarski i težilo ispravljanju nepravde. I on nije iz moje okoline. Komšiji kom pokušavam pomoći postupak i dalje traje.
Majko,ja mogu samo da spustim glavu i kukam što sam sirotinja.Pisao sam kraću verziju pa sam pogrešno shvaćen..... A i nedostatak ovakvog vida komunikacije dodatno otežava....
Jeste, red je. A da li je normalno da se četvorica poljoprivrednika ( savopunck, obitelj ) dogovore ko će gde kupovati zemlju u selu? Znači mi ostali treba da pocrkamo?
Kad je komšija normalan čovek uvek idemo na Bojanovu varijantu. Na brzinu iz glave, znam za 4 njive koje smo mogli kupiti ali smo prepustili drugima. Takođe i nama su jednu prepustili. Arenda na dve njive po ~10kj smo takođe prepustili. Ali za alave (ona četvorica), nema ništa više. Dosta je bilo. Tu ide pravo moje kupovine.
A kako npr. da deponuješ sumu po proceni poreske uprave ako je na ugovoru 50% veća cena od te procenjene i na tu cenu plaćene sve dažbine? Da li tu ima pravnog leka ili u tom slučaju moraš deponovati cenu iz tog ugovora?
Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...