Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Proveri ti to kako stoji u katastru. Mozda i postoji put do njive i pored njive samo ga fizički na terenu nema.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Dobra cena. Kod nas se prodaje 6 kj u komadu (prava duz,nije daleko od sela. Trazi 10k po k.j cujem da dobija 9k
Јесте, изађе неких 120 евра ар, али тако је, чим се стави на оглас купује се одмах.. он је нама прво понудио пошто смо комшије, али је у реду већ било неколико њих заитересованих, плус то је дивошки атар, не чалмански...

Данас смо пазарили и у Чалми ланац земље исто 7000 евра/кј, била је мини лицитација нас неколико....али су сви остали попустили чим смо догурали ми до 7000 евра...

Prosle godine sam uradio ugovor o zakupu zemlje na 10 godina. Vlasnik je ove godine umro i deca nasledila zemlju. Sada hoce da prekinu ugovor jer njihov otac koji je potpisao ugovor nije vise ziv i kao taj ugovor vise ne vazi.

Koliko znam ja sam u posedu jer imam ugovor dok ne istekne. Da li je tako? Da li je neko nekada imao slicnu situaciju?

10 000e/kj? Ne postoji neka pametnija investicija? Ljudi mi uopste nisu jasni, platis silan novac i robujes i gledaš u nebo. Izgubio se skroz kompas....

Ugovor je nevažeći, jer je osoba sa kojom si potpisao ugovor umrla. Nakon ostavinske rasprave, naslednici raspolažu zemljom. Oni je sad mogu I prodati ako hoće.

Prosle godine sam uradio ugovor o zakupu zemlje na 10 godina. Vlasnik je ove godine umro i deca nasledila zemlju. Sada hoce da prekinu ugovor jer njihov otac koji je potpisao ugovor nije vise ziv i kao taj ugovor vise ne vazi.

Koliko znam ja sam u posedu jer imam ugovor dok ne istekne. Da li je tako? Da li je neko nekada imao slicnu situaciju?
Nastavljaš i dalje da obrađuješ....
Samo sada arendu ne uzima na godišnjem nivou bivši vlasnik-pokojnik, već naslednici ako se prihvate nasledstva....
U nasledstvo spadaju i prava i obaveze i dugovanja pokojnika, te tako naslednici su dužni ako se prihvataju nasledstva, moraju i taj Ugovor da ispoštuju do kraja...

Poslednja izmena:
10 000e/kj? Ne postoji neka pametnija investicija? Ljudi mi uopste nisu jasni, platis silan novac i robujes i gledaš u nebo. Izgubio se skroz kompas....

Ugovor je nevažeći, jer je osoba sa kojom si potpisao ugovor umrla. Nakon ostavinske rasprave, naslednici raspolažu zemljom. Oni je sad mogu I prodati ako hoće.

Mislim da nisi u pravu ni malo.

Uglavnom ko daje puno novaca za zemlju te novce i nije stekao na zemlji, pa da se pare ne izgube kupuju se nekretnine, jer su nekretnine najsigurniji vid čuvanja para... Ako se gleda ekonomska isplativost na 10k po kj naravno da je nema...

Cici, ja sam ove godine ima sličan slučaj, bio do trezora da obrišem parcele, kaže žena što radi u trezoru da je ugovor važeći, ako se naslednici slažu da ja nastavim da radim zemlju, tj da nece neko drugi upisivati parcele u svoje gazdisntvo...

Eh a ja imao slucaj da je po ugovoru za arendu zemlja prijavljena u trezoru. Ja pokazao kopiju kupoprodajnog ugovora ali nista ni dan danas. Dok je zakupac ne izbriše za mene pušiona.

Nasleđuju i prava i obaveze. Jedna od obaveza je da daju zemlju u zakup. Ugovor je važeći do isteka. Moraš plaćati naravno.

Mogu jedino Tužbom da mu uzmu, natrag sebi...
Ako ne ispunjava obaveze iz Ugovora o zakupu sa pokojnim...
Tipa, ne obrađuje parcelu, ili se ponaša "nedomaćinski", pali žetvene ostatke, prska nedozvoljenim i zabranjenim preparatima...
Naravno, teret dokazivanja je na naslednicima, ali, nažalost, svedoci za Sud se kod nas lako pronađu (i plate), te tako, ako se zainate, mogu zemlju uzeti natrag i pre isteka zakupa, obarajući Ugovor o zakupu, gore pomenutim, "sredstvima"...

Nasao sam odgovor.

Zakon o obligacionim odnosima kaze ovako:

Услучају смрти закупца или закуподавца закуп се наставља са његовим наследницима ако није друкчије уговорено.

Ja sam sada imao slican slucaj, naslednica cerka ima 60god. Otac umro sa kojim sam imao ugovor i ona izrazila zelju da proda na vecito da resi svojoj deci neka zivotna pitanja, naravno da sam joj dozvolio jer njima to znaci mnogo a meni ako ce od stotine lanaca bas tih par jutara znaciti nesto onda bolje da se pucam iz zasede!

Nazad
Vrh