Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ovde kod mene nije tako, od tih velikih ne možeš doći ni do bašte... Za jedno jutro Im nije teško da idu 20km...mala bara puna krokodila... A i arendu je jako teško uzeti... Idu po 300 lagano, mi sitni dajemo 200, uglavnom,al sve je manje toga.. A ovi otimači daju 300 pa i 400,pa ne plate, pa čuda, al ipak rade, kako sam bog zna... Ni meni nije jasno... Imaju računicu na repi i duvanu... Duvan se seje na lošim zemljama u inđijskoj opštini, pa tamo digli cene, a ništa ne rodi kako treba, to su već obronci fruške gore, ko zna koja klasa...
Al to ti je što ti je, hoćeš nećeš..

Kod mene ima njih velikih koji ustanu sa svadbe svog deteta da ode da kupi jutro zemlje, ili ovaj drugi uzeo na daći, spopao udovicu a još se zemlja nije slegla na grobu pokojnika... Puno njih se navatalo love na druge načine i samo kupuju zemlju, ne pitaju...

Samo da se pohvalim da je skoro nakon dve godine poništeno rešenje o porezu na prenos apsolutnih prava. Idemo dalje, nadam se da će me sledeći put pozvati da vidimo koja je to realna cena zemljišta na Čeneju.
gKis9Zc.jpg

Ми смо данаске пазарили по 7000 еврића/kj 4,75кј земље, неплански први комшија ју је продао у две парцеле једна од 2.5кј до нас, друга ленију даље. То нисмо никако хтели да испустимо....оста ја без комбајна ове године, а требало је да пазаримо један за неколико дана...

Догодине ако комшије дозволе, стиће и он...

Dobra cena. Kod nas se prodaje 6 kj u komadu (prava duz,nije daleko od sela. Trazi 10k po k.j cujem da dobija 9k

Само полако друже балон је попустио....Нешто јеси чуо ал новце ниси видео?Перу се паре то је чињеница само је питање докле....тј док се не појави нека исплативија веш машина...

Kod nas je otislo 6kj u komadu uz prugu NS-SU za 10500 evra po jutru. Neki Beograđani kupili. Tu treba sad eksproprijacija da bude za brzu prugu.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

И мени пре десет год ставили хипотеку на земљу због ПИ-А од маторог и ја за инат скупим лову и платим....прошле год експропријација брза пруга 10.000 квадрата по 350 дин и ко Бог,као неко из пореске управе није имао план у рукама и уз петролејску лампу све лепо испланирао као његови дедови 48-е .....мало сте се зајебали пријатеље тад је мој деда клао свиње на спавању у камари сламе да прерани 14 гладни уста....Семе им **greška крваво.....

Poslednja izmena:
Jedno pitanje , ukratko ,.. žena mi i svastika dobile u nasljedstvo jednu njivu , konkretno 0.72ha , inače podaleko od nas da radim a i jako pjeskovito . Uglavnom u planu im je da prodaju , ali problem je što ta njiva nema put prilaz uopšte . Kako je do toga došlo neznam , najvjerovatnije kad su nekad dijelili ta njiva prepolovita po dužini . Sad naravno neće niko da kupi bez puta , jedino čovjek koji graniči , al on zna za jadac pa nudi malo . Kakve su zakonske mogućnosti ?

Mi smo imali takav slučaj. Čovek je ulazio u sred parcele, koju mi radimo u arendu, da radi svoje parče njive a put nije postojao. Naterali smo ga da kupi deo njive tj da kupi sebi put ili da plati štetu koju napravi. Pristao je da kupi put, a kupio ga je od one vlasnice koja mu je prodala to parče njive pre 40 godina. Znači ona je bila dužna da mu obezbedi put jer je od svoje celine prodala parče koje nije imalo prilaz. Tako da i ti moraš imati put ili prolaz tj moraš ga kupiti, a mora ti ga prodati onaj ko je sada vlasnik ostatka te nekadasnje celine.

Na ostatku te parcele koja izlazi na put nekad je napravljena kuća , nekadašnji vlasnik je puštao prolaz krajem , ali sada su neki novi vlasnici i za put traže previše mnogo .

Samo ti posej na tu njivu ambroziju i nista nebrini, ima da ti ponude realnu cenu. Ti je svakako neces raditi.

Nazad
Vrh