Jovica2010
Član
Šta mi treba od dokumentacije kad prodajem zemlju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Posedovni list (nov,ne stari) i sa kupcem kod notara.Naravno licna karta i dobra volja.Šta mi treba od dokumentacije kad prodajem zemlju?
gde prodajes?Šta mi treba od dokumentacije kad prodajem zemlju?
I izjave komsija od zemlje da nisu zainteresovani za kupovinu iste.Posedovni list (nov,ne stari) i sa kupcem kod notara.Naravno licna karta i dobra volja.
Od kad? Pre 3 godine (ili 4) smo imali situaciju da smo kupili 92a i nije bilo moguće da se se cepa.Cepa se do pola h.
Ukoliko se kupuje deo susedne parcele koja je pod jednim parcelnim brojem, vi onda postajete suvlasnik sa vlasnikom ostatka te susedne parcele. Npr. od susedne njive koja ima nekoliko jutara (a jedan parcelni broj) vi kupujete jedno jutro, ali hoćete da to jedno jutro bude pored vaše zemlje, tj da spojite zemlju i tako povećate vašu parcelu. Da li je u tom slučaju dovoljno u ugovoru naglasiti da se kupuje deo parcele naslonjen na vašu, i da to bude garant da ukoliko se proda i ostatak parcele nekom novom suvlasniku, taj novi suvlasnik ne može da bira ovaj deo parcele koji se naslanja na vašu parcelu, niti da bilo kako uslovljava šta će se tu sejati i sl., ili to treba nekako drugačije obezbediti? I kako to sročiti u ugovoru?
Koliko najmanje treba kupiti od te susedne parcele da bi se posle moglo razdvojiti suvlasništvo novim parcelnim brojevima?
Moj savet je da ne kupujete suvlasničke delove: "...Osnovni nedostatak ovakovog načina regulisanja suvlasničkih odnosa predstavlja činjenica da će pred zakonom i dalje svi suvlasnici ostati samo suvlasnici na idealnim delovima parcele, što znači da će biti ograničeni u nekim pravima na zemljištu..."Ukoliko se kupuje deo susedne parcele koja je pod jednim parcelnim brojem, vi onda postajete suvlasnik sa vlasnikom ostatka te susedne parcele. Npr. od susedne njive koja ima nekoliko jutara (a jedan parcelni broj) vi kupujete jedno jutro, ali hoćete da to jedno jutro bude pored vaše zemlje, tj da spojite zemlju i tako povećate vašu parcelu. Da li je u tom slučaju dovoljno u ugovoru naglasiti da se kupuje deo parcele naslonjen na vašu, i da to bude garant da ukoliko se proda i ostatak parcele nekom novom suvlasniku, taj novi suvlasnik ne može da bira ovaj deo parcele koji se naslanja na vašu parcelu, niti da bilo kako uslovljava šta će se tu sejati i sl., ili to treba nekako drugačije obezbediti? I kako to sročiti u ugovoru?
Koliko najmanje treba kupiti od te susedne parcele da bi se posle moglo razdvojiti suvlasništvo novim parcelnim brojevima?