Attila
Član
Zato se napiše sve u ugovor i ako potpiše može se slikati ne može ti ništa čak možeš i da prodaš svoj deo bez njegovog odobrenja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa to svi pišemo i tvrdimo! Bez usmenog dogovora ništa! Samo na papir, baš zbog takvih budala koje naslede pa onda fantaziraju. A mislim da si pogrešno shvatio ono idealni deo. Po meni to znači da ako dođe do fizičke deobe parcele tj povlačenja crte-otvaranje novih brojeva, idealni deo znači da oba suvlasnika moraju dobiti jednake oblike parcela i površine srazmerno % vlasništva. Ako ćemo tako po tom zakonu, onda bi terali mak na konac tako da nijedan suvlasnik ne bi mogao raditi njivu. Zašto? Zato što se po tom onda svaka čestica, svaka grudva zemlje deli na npr dva (idealna) jednaka dela jer nigde ne piše gde je čije. I kako onda to obraditi posejati, naplatiti?ako njihov suvlasnički deo ode na doboš ili zemlju nasledi neko koga ne zanima dogovor...
nema veze,ipak smo tu oduvek a da nismo isli da peremo dupeta babama u Njemačke!!!Već prošlo 75 godina od zadnje velike agrarne reforme, a i za turskog zemana su se sticali uslovi za novu posle 90-100 godina, tako da samo opušteno...
Na Balkanu, otac sinu može ostaviti jače uvećan imetak, ali deda unuku ne.
Nebi se nikako složio , a blizu si , deda unuku može ponekad , od slučaja do slučaja , ali pradeda praunuku , teže , bar do sada. Eto moj deda imao 14ha zemlje , stari isto , ja povećao skromno , al nisam smanjio na 16 , ali pradeda imao 50ha.Već prošlo 75 godina od zadnje velike agrarne reforme, a i za turskog zemana su se sticali uslovi za novu posle 90-100 godina, tako da samo opušteno...
Na Balkanu, otac sinu može ostaviti jače uvećan imetak, ali deda unuku ne.