pocerina
Član
Najviše suncokret i seju, verovatno zato sto ima uljarica u Negotinu.
A parcela mislim da ima po par desetina hektara.
A parcela mislim da ima po par desetina hektara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da napisem ovde moje skorasnje iskustvo. Dakle u ovoj drzavi je najbolje biti socijalni slucaj ili pripadnik romske nacionalne manjine. Notari kod nas rade sta hoce, prvo smo bili uslovljeni da overe radimo umesto u sudu kod njih, a sada kupoprodajna cena koju navedete u ugovoru nije cena na osnovu koje se odredjuje "nagrada" (pazite oni su to sami prozvali nagrada) notara za posao (od pola sata max). Mi smo juce overavali ugovor o kupoprodaji i notar je mimo cene iz ugovora hteo da nam naplati visu tarifu jer po njima to vredi vise.
Koji je notar nekada bio u ataru da zna koliko sta vredi? Koji notar uopste zna da razlikuje bilo koji usev? Da li je opravdano 13220din za pola sata posla? Taj posao je pri tome da im ja sve donesem, sazvacem i prilozim. Njihovo nije ni da na sajtu katastra pogledaju da li parcela x je zaista to sto pise u ugovoru, vec moram doneti posedovni list (i to platiti 1220din u katastru) da bi se videlo da je to to. Ako ste stekli u braku treba potpis i supruznika, ali ne da bi pravna sigurnost bila vec, vec samo sto dodatni potpis supruznika je 1800din. Prilozio sam saglasnosti i komsija na cenu iz ugovora i nikome od notara i jedno 5 pomocnog osoblja nije bilo cudno sto nema saglasnosti mojeg suvlasnika na toj parceli. Niko to i ne gleda nista, vazno je samo naplatiti "nagradu". Na kraju sam im rekao da saglasnost treca od suvlasnika nema, a da niko nije od njih derikoza to primetio. Na to su mi rekli, ma nema veze ako ste dobri sa njim???????!!!!!
Zalicu se na poresko resenje kada stigne za 2.5% jer te njihove tablice koliko sta vredi a da pritom niko od gospode drzanvih cinovnika nije izasao iz kancelarije su jos jedna prevara nad prevarama. Da li neko je razmisljao ili ima neku oformljenu grupu da uticemo na notare na smanjenje naknada ili na uvodjenje slobodnog trzista pa nek se bore za musterije?
Takodje me zanima za kolege iz Novog Miloseva, Zablja, Sjenice? Nasao sam na netu da jos nekoliko opstina odoleva notarima, tj nema notara. Nije mi daleko da idem i u Zabalj (cak i da me vise kosta put tamo icu, nego da me ovi deru kao budalu) samo ako mogu na pisarnici suda i dalje da overim ugovor?
Overu ugovora mozes izvrsiti samo u opstini na cijoj je teritoriji nekretnina.
Dakle, pravnici?Jače od sudijskih, tužilačkih ili advokatskih.