Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

a šta tek reci gde je zemlja jeftina amili zakupi a nema ko da radi sve zaraslta polako u korov i trnje .sa ovim vašim cenama zemlje i arende u mom kraju bi neko mogo da bude veleposednik zemlje jer se krece cena od 30 - 50 e za ar zemlje može i više ako baš mora da se plati a zakup ide od 0,5 - 2,5 e za ar(m2)

U ovom trenutku jesu doneseni propisi koji olaksavaju preradu malom proizvodjaču.
Znam da ne mozeš garantovati no dok ti proizvedes mleko na svom gazdinstvu moze trajati malko duze vremena. A i krvav je dinar u mlečnom govedarstvu.

Svi koji sigurno znaju da ce "balon puci" su u velikoj prednosti u odnosu na nas koji takva saznanja nemamo. Da sam na njihovom mestu ja bih svu zemlju prodao, sacekao bih pucanje balona i posle toga bih kupio mnooogo zemlje za te pare i ziveo dugo i srecno.

@talianu
Kod mene ima jedan koji je to poceo pre par godina i dalje je na pijaci nije se pomerio od toga. A drugi ima mini mlekaru i vec jedno 25-30 godina to radi, ali nesto ne vidim ja da oni tu nesto su uspeli. Najvise su uspeli oni koji su se ogrebali o drzavnu zemlju kada je bila jeftina, sada i to vise nije jeftino.

A balon ce puci ako EU tako resi. Zamislite scenario da nam iz nekog razloga zabrane izvoz secera ili kukuruza. Sta mislite sta bi bilo u roku od par sati?

Svi za Negotin,Kladovo,Bor da radimo tamo zemlju..zvala me jedna firma da kunkurisemo za 500ha u tom kraju ,arenda,5000din po ha..

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Bojke to je slika celokupnog stanja u društvu,preko puta moje kuće je mini mlekara sin od vlasnika je naš član Alan-Dabome,ni taj sistem mi se ne sviđa napraviš sir pa ne mož da ga naplatiš i tako sve u krug.Veruj mi ja sam probao sir iz mnogo mlekarica i prvo i osnovno je da nisam naišao na neki zadovoljavajući kvalitet za moj ukus.
Lako je napraviti sok od jabuke,iscediš svežu i nema greške bila ona tvoja ili moja ne verujem da bi neko provalio razliku,ali već za rakiju moraš biti majstor .Isto ti je i sa sirom.
Da ti ne kažem i za kućno pivarstvo(to je trenutno aktuelno ) ali da ne kvarim temu neću više pisati.

Cinjenica je da ima jako mnogo zaduzenih poljuprivrednika..dve suse u kratkom periodu.niko ne garantuje sledecu godinu kakva ce biti,cena zemlje je naduvana samo se ceka da banke prestanu sa refinansiranjem kredita a to ce doci kad tad.

Nazad
Vrh