Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ti si dobio rešenje ili je ono glasilo na ime prodavca nekretnine?Zakon kaže da porez na promet glasi UVEK na ime prodavca nekretnine.Ako si ga dobio (Rešenje)na tvoje ime, to su neki ozbiljni propusti poreske uprave u tvom mestu.bolje ti je da sada odmah platis porez. Ja sam pre nekih mesec dana kupio tri manje njive, i posle notara isao prvo u poresku upravu. Popunio sam jedan obrazac (nesto kao OP4) i posle nekih 10ak dana su me pozvali i dali resenje gde su procenili vrednost njive i odredili mi da uplatim 2,5% od te vrednosti. Kada sam uplatio i odneo im priznanicu, posle svega 4-5 dana su me pozvali i rekli da je sve gotovo i ja otisao po ugovore.
Posle taj ugovor nosis u katastar na knjizenje.
Nema potrebe da se nerviras i ako malo sacekas, jer kao sto vec i znas, ove godine nemas subvencije na te njive, a promenu u katastru prijavljujes od 1.7. Taman do tada ces sve zavrsiti i uzeti nov posedovni list.
http://subvencije.rs/ostale-informacije/sve-o-registraciji-i-obnovi-poljoprivrednih-gazdinstava/Brisanje iz gazdinstva moze. Ja sam odjavio jednu parcelu iz gazdinstva. Za prijavu promene od 1.7 nisam upoznat.
Ja sam zvao trezor da pitam da li da sacekam do kraja aprila sa obnovom, kako bi mi do tada njive bile uknjizene, i kako bih tada dosao sa novim posedovnim listom, ali mi je zena rekla da te promene idu tek od prvog jula i da dodjem da obnovim gazdinstvo.Ja danas obnovio registraciju,obrisao 3 parcele i upisao 3 nove,nije bilo problema
poslednje u selu 8000e jutro prodato temerinac kupio blizu CardeCestitam. Jel to pala cena, koji je to atar tacno?
Ja sam imao ponudu za jače od jutra za 3000. Njiva je dosta daleko od sela i teška za obradu. A i lošija je. Jedini plus je što ima asfalt skoro do tamo (ostaje nekih 500-600 metara zemljanog puta). Nisam je ni uzeo u razmatranje s obrzirom da je sva naša zemlja na max deset minuta od kuće izuzev dve njive. Ovde treba najmanje 35-40 minuta asfaltom. Ne bi ni to bio problem da je bar neka a i da je ima više pa kad idem da ne idem za jedno jutro. Neka je uzme ko hoće, ja ne.
Posto se slabo pise u ovoj temi pa da ja nesto prijavim pazario danas 2 jutra 6000e po jutru prva klasa
Koliko je oko beceja jutro,ili oko jezera?Jovo, molim te, kako se kreće zemlja u KO Mokrin u delu atara prema Crnoj Bari (potes Mokrin i Papir, blizu skretanja za C.Baru?). Da li znaš možda kako se kreće u Crnoj Bari zemlja? Čuo sam da je 1500 EUR/kj ali mi je to nešto malo. Hvala!
- - - - - - - - - -
Koja je to katastarska opština, molim te?