Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Ja nisam hteo i rekao sam mu da cemo se terati pa ko kupi...Pratio sam mesecima oglasnu tablu i nikad se ta zemlja nije pojavila ponovo na prodaju.
Ниси џаба иш'о. Научио си школу! Други пут, ако те ко пита шта чекаш, кажеш публика или покажеш уплатницу за учешће и тражиш му 100, 200, 300€ да не улазиш. Једном сам имао случај у Зрењанину где је било нас четворо и човек пита да одустанемо пошто је он међаш и проширо би се а нема пуно пара да диже лицитацију. Видим, млад, здрав, руке му огрубеле од рада, сигурно вредан и договоримо се да нам да по 100€ за трошкове и одустанемо.
Што се тиче праћења огласа, имаш законско правао да сваки дан, ако хоћеш, идеш у писарницу и тажиш предмет на увид. Предмет можеш да листаш на лицу места, да га копираш, сликаш... ал' не можеш да га износиш. Ако си се заинатио не може ти промаћи. Иначе, ако се сретну два лудака, па крену да се "ћерају"...
Има и случајева да онај коме је баш стало, а не жели да улази у лицитацију са каквим лудаком, оде код дужника, направи уговор да преузме дуг и пред почетак лицитације презентује судији намирење и онда нема лицитације (џаба сте долазили и уплаћивали депозит).

- - - - - - - - - -

Колико ја знам, сваки суд мора да има електронску огласну таблу.
Мора Суд ал' служба или службеник као случајно прескочи или заборави. Неколико пута сам се свађао због тога.

Не контам, како прескочи или заборави?
Иначе, не знам шта ко има кога да пита шта чека у суду, чекам трамвај и то је то.

Не контам, како прескочи или заборави?
Лако. Судија проследи служби да објави а службеника неко подмитио и он "заборави". Оно што не може да заборави то је да обавести странке и огласна табла у суду.

- - - - - - - - - -

Иначе, не знам шта ко има кога да пита шта чека у суду, чекам трамвај и то је то.
Свака судница има на вратима распоред за тај дан. Ако сам присутан у "х" време, испред "х" суднице, зна се зашто сам ту. А ако ме пита, или га питам и то се зна зашто. Неки су од тога развили бизнис. Где има дневница од неколико стотина €?

Kod nas uglavnom nece niko da kupuje tu zemlju,prosle godine neki Slovak iz Pazove hteo da kupi njivu sa kojom se granicio,prisla mu u sudu dva bizgova i dali mu 200 e da se izgubi i da ne bude jos i peglan.

Diklofen ja se bavim povrtarstvom i kod nas je temlja skupa jer je velika konkurencija,a kad ima neko racuna da kupi ko seje kukuruz imam i ja koji sejem papriku,kupus ,luk i ostalo.U svakom slucaju nije jeftino ali to je sto je...

Sada mi stiglo iz poreske resenje za zemlju majku im lopovsku 162,56din/m2 mi procenili vrednost 3 klasa zemlje kada sam izracunao koliko treba da im dam za 87,36 ari umalo se nisam slogirao!

To je puno za trecu klasu(162,56din/m2) u mojoj opstini za prvu klasu je 100,00din/m2,izgleda da je procena svaka uprava za sebe...

Pozdrav drugari,moze li mi neko pomoci? Ujak je mojoj majci poklonio njivu od 50,5 ari (tacnije pašnjak 5.klase),pozavrsavao sam sve oko toga i ostalo mi je samo Uprava prihoda,danas sam im predao ono rešenje i rekose mi da cu za petnaestak dana dobiti resenje da platim porez od 1,5 % (valjda) vrednosti te njive. Znate li okvirno koliko bi to moglo biti??? koliko je kod vas?

Hvala na odgovoru,druze. Bas me cudi koliko ce proceniti ovu moju. Posto u mom selu niko nista ne prodaje,tacnije nema ko da kupuje,sela su skoro opustela. Za par hiljada evra bi se moglo kupiti celo domacinstvo.

Rade procenu od poslednja tri kupoprodajna ugovora,tako su rekli ovde kod nas.:ppozdrav:

Tako je poslednje tri trgovine i onda vrse procenu sve se vrti oko 50para+- po kvadratu!
Ona cena koju sam ja platio zemlju je sitnica za njihovu procenu da hoce da mi je isplate po njihovoj vrednosti odma bi im je dao:osmeh:

u mojoj opstini za prvu klasu je 100,00din/m2,izgleda da je procena svaka uprava za sebe...
То је приход локалне самоуправе. После се чудимо што се кољу за власт на локалном нивоу.

- - - - - - - - - -

koliko ce proceniti ovu moju.
Види, без обзира на парификате (како они зову) оно што ти одреди ћата у ПУ то ти је. Ако си добар с' њим (њом) и нешто вреди 1.000 јединица а он напише 100 то ти је амин!

Nazad
Vrh