Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Volila bi da mi neko odgovori naposting stvarno je jako vazno, hvala unapred!
Da li je to potez Srednji Breg mozda? Znam taj kraj i u blizini imam vocnjak ali sto se tice cene ne znam sta da kazem.

- - - - - - - - - -

Pa jel kod Velike Remete taj plac ili gde?

Kao poljoprivredno zemljiste je dosta jaka cena, kao gradjevinsko i jos osvestano ne znam sta bih rekao al ako vam se svidja onda nema cenu, zar ne?

U petaK mi stgne od poreske preporučeno, zapisnik o proceni tržišne vrednosti nepokretnosti bez izlaska na teren. Elem njivu koju sam platio 5000 evra oni proceniše na 21500 evra i da je obračunat porez na prenos apsolutnih prava 64000 din. Kad je pisao solmenizaciju notar je naveo vrednost njive 660000 din. Inače je u putanju njiva od 1h. Prvo sam popizdeo a posle sam se smejao od muke, neverujući da sam tako jeftino prošao, skoro džabe sam kupio. Ostavljen mi je rok od 5 dana da se izjasnim imam li primedbi na procenu vrednosti. E sad, da hoće da je oni kupe po toj ceni dao bi im i u pola njihove procenjene vrednosti, al šta će ljudi oni ne rade poljoprivredu, oni mastiljaju....ne treba im njiva treba da otmu para što više može.
Da li je neko imao slučajno sličnu ili istu situaciju i da li vredi žaliti se?

Maaa diletizam, hoštapleraj i otimačina na kvadrat. Udri po narodu, ako... i treba nam tako, oćeš radiš zemlju? evo ti...dodje mi da i ne prenosim, dao sam čoveku pare i neka se vodi na njemu...

Pre neki dan sam pričao sa čovekom, elem, kupio je malo jače od jutro zemlje i dao 12500 evra (ima čovek para). Svi se krstili jer to izađe negde oko 10.000 evra za jutro. Kad mu je stiglo iz poreske pismo, oni je procenili na 3.500.000 din. (oko 30.000 evra). Treba da plati porez negde oko 85.000 din. I rekao mi je da će čuvati to pismo kad mu u banci za hipoteku procene tu njivu na 7-8.000 evra on da im priloži taj papir. Inače je uložio žalbu na procenu. Gule nam kožu sa leđa.... :zli:

Ja sam rešio da se žalim na procenu. Manje zbog para a više zbog toga da kolko tolko ukažem na ovu otimačinu. Danas ću napisati prigovor na procenu i odneti im lično. Hoću da upoznam lika koji je radio procenu. samo da ga pitam: Prijatelju šta ti to radiš?.
Pa neću im dozvoliti da me prave budalom tek tako...

Aj pa javi kako si prošao... :ppozdrav:

I mene baš zanima. Inače, javno je dostupna informacija koliko se procenjuje vrednost zemljišta radi plaćanja poreza na imovinu. Ako poreska ceni 35000 EUR hektar zemlje to bi bila afera većih razmera, treba naći koliko cene istu tu njivu po toj odluci pa priložiti kao dokaz, neće moći ništa da kažu jer prilažeš isto njihvou odluku.

Ako se njiva nalazi u građevinskom reonu prema podacima iz katastra, onda moraš proveriti kod urbanista da li je to zaista istina. Dešava se često da urbanisti realno prave i menjaju granice građevinskog reona a u katastru ne ažuriraju to novo, promenjeno stanje (nema ko da prijavi i plati).

Da se pohvalim i ja,pazario dva kj za 5,500 po kj zemlja 2 klasa,zadovoljan sam ,bolje sto sam pare ulozio u zemlju jer bi ovako brzo odletele inace je i kod nas bila jaca cena oko 7,8 hiljada pre dve tri god tako da je to sada ok i prihvatljiva cifra

Da se pohvalim i ja,pazario dva kj za 5,500 po kj zemlja 2 klasa,zadovoljan sam ,bolje sto sam pare ulozio u zemlju jer bi ovako brzo odletele inace je i kod nas bila jaca cena oko 7,8 hiljada pre dve tri god tako da je to sada ok i prihvatljiva cifra

Neka je sa srećom! Koja je to katastarska opština, molim te?

I mene baš zanima. Inače, javno je dostupna informacija koliko se procenjuje vrednost zemljišta radi plaćanja poreza na imovinu. Ako poreska ceni 35000 EUR hektar zemlje to bi bila afera većih razmera, treba naći koliko cene istu tu njivu po toj odluci pa priložiti kao dokaz, neće moći ništa da kažu jer prilažeš isto njihvou odluku.

Ako se njiva nalazi u građevinskom reonu prema podacima iz katastra, onda moraš proveriti kod urbanista da li je to zaista istina. Dešava se često da urbanisti realno prave i menjaju granice građevinskog reona a u katastru ne ažuriraju to novo, promenjeno stanje (nema ko da prijavi i plati).

Ja sam podneo žalbu na predlog rešenja o visini poreza i procenjenoj ceni. Ukratko uzeli su mi kao parifikate, dva placa po 20 i 30 ari bez
navođenja koje su to parcele. Uz to te parcele nisu iz iste KO, niti se mogu poredeti sa njivom od 1ha. Tražio sam da komsija izađe na teren. trenutno čekam odgovor..

Jel ima neki odredjeni rok za predaju papira u poresko kada se kupi nekretnina(zemlja) ili nije bitno u par dana,nedelja od trgovine?

Nazad
Vrh