Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Tu sam bas poludeo sto nisam znao da se prodaje, ali izgleda da ce je i on prodati i to po istoj ceni :)
Шта има да полудиш? То је твоја њива по праву прече куповине. Ако он продаје по истој цени (нето) онда ће те укупан порез коштати 122,5€.

- - - - - - - - - -

Ех што нисам порезник!
Примиће те у Панчеву као волонтера.

Нисам могао да одолим с онаквим коментаром.
Ако хипотетички узмемо за истину ону кукњаву како се пољопривреда не исплати и да само производи губитке да паорима треба само удељивати, откуд спремност и решеност да се парче тла плати толиким парама.Нека неистина и несразмера је чињеница а тиме би морао неко да се позабави.Онај ко својину цени колико цени би морао да за толику вредност плати и одговарајући порез на вредност те имовине.Ако се кука како је пољопривреда неисплатива и толико кука и захтева да се доделе субвенције јер се нема ни за какву активност откуда онда спремност за плаћање толике суме новца за неку честицу земље.Глад за поседовањем што више земље је просто фрапантна.Имати и обрађивати много земље значи имати и много више трошкова и утрошка много више времена за обраду исте,поседовање снажне и квалитетне механизације итд.....Подвуците црту и ако сте имали макар двојку из рачуна биће Вам јасније.
А што се тиче радиоаматеризма немам намеру да о томе полемишем.

Mene brine sto ce na kraju drzava da udari namete po malim, sirotinji zbog ovakvog pisanja pojedinaca. Ovamo se kuka za subvenciju, a placa kao da se novac bere na drvetu. :sta:

Kod nas je trgovano po 6800e za jutro za 3kj na asfaltu prva klasa. Ja stvarno ne razumem 10-12k evra na kukuruze od 120e/t i soju u najavi od 250e/t.

Nemojte pisati u negativnom kontekstu ako ne znate pravo stanje na terenu.Lično sam video gde se nalazi zemljište i imanje člana Ž.Ćurčić.Veoma atraktivna lokacija koja može da vredi samo više,nikako manje.

Bravo Zivko konacno neko mlad ko hoce posteno da radi i kupuje,kao sto kaze Matic moze vredeti samo vise nikako manje. Mnogi zaboravljaju da je zemljiste trajno dobro i da ono nije traktor da se otplati za par godina,to je nesto sto ostaje na potomcima dok se ne nadje neki da sve razvasari. :osmeh:

Kolege imam jedno pitanje za one koji su iskusniji sa kupovinom tj. trgovinom zemljista. U pitanju je zemljiste vraceno restitucijom a nalazi se u sklopu Vincanske deponije.Pozvani smo na dogovor posto to zemljiste vec deponija koristi da nas isplate a nemamo nikakvu predstavu koliko to zemljiste vredi ni ko to nezavistan moze realno proceniti vrednost istog zemljista ???

Možda nije najbolja tema ali šta tačno znači korisnik poljoprivrednog zemljišta? Da li je to zakupac ili šta?

Pozvani smo na dogovor posto to zemljiste vec deponija koristi da nas isplate a nemamo nikakvu predstavu koliko to zemljiste vredi
Као пољопривредно вреди Ø. Ту није дозвољено ништа гајити. Својевремено је ту од ПКБ воћарске плантаже узето 110 Ха као тампон зона а Цигани су још наредне 2 године брали брескве и нектарине док нису пропале. Е сад, пошто је то приликом одузимања било пољопривредно земљиште може се истаћи захтев да се као тако и плати а најближи су Винча, Сланци и Велико Село а тамо се не може наћи Ха испод 10.000€ без обзира што је 4.+ класа. С' друге стране ако се депонија рачуна као привредно (или грађевинско) земљиште треба видети са адвокатима да се тако и плати. Може се истаћи и захтев да се додели друго земљиште, које нпр. сада користи ПКБ а није власник више од 2/3 површине а за годину дана ионако иде на добош.
Иначе 1/2 године сам пратио оглас где је човек продавао 24а у тампон зони депоније на асфалту и на крају је скинуо цену на 400€ (укупно) ал' се ипак нисам одлучио на куповину.

Као пољопривредно вреди Ø. Ту није дозвољено ништа гајити. Својевремено је ту од ПКБ воћарске плантаже узето 110 Ха као тампон зона а Цигани су још наредне 2 године брали брескве и нектарине док нису пропале. Е сад, пошто је то приликом одузимања било пољопривредно земљиште може се истаћи захтев да се као тако и плати а најближи су Винча, Сланци и Велико Село а тамо се не може наћи Ха испод 10.000€ без обзира што је 4.+ класа. С' друге стране ако се депонија рачуна као привредно (или грађевинско) земљиште треба видети са адвокатима да се тако и плати. Може се истаћи и захтев да се додели друго земљиште, које нпр. сада користи ПКБ а није власник више од 2/3 површине а за годину дана ионако иде на добош.
Иначе 1/2 године сам пратио оглас где је човек продавао 24а у тампон зони депоније на асфалту и на крају је скинуо цену на 400€ (укупно) ал' се ипак нисам одлучио на куповину.
Gradjevinsko je zemljiste tako pise, oko 20 ari je njiva...

Nazad
Vrh