talianu
Član
Ma odlična trgovina, ja bih odma dao pustaru i pride novaca za takvu tablu,bunar,voćke i
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne ne ne,Pera zna o čemu pišem. Ja bi dao zemlju u Cicijevom atar (pustaru)za takvu tablu gde je Pera kupio i tamo posadio voćke.@talianu
Vocke bi dao sada, a 2012 na industriju od 20din nisam siguran
Gospode boze...Mi smo 2,7 kj dogovorili da platimo 28.000 evra do kraja godine. Sada imamo tablu od 9,7 jutara i posejanu repu na celoj površini. Čovek je rekao da je imao takvu ponudu i mi smo pristali da platimo. Prošle godine je pored te iste njive otišlo pet jutara za 60.000 evra, mi smo davali 55.000.
Treba da završimo do kraja meseca transakciju za još neka 3kj i mislim da ćemo se tu zaustaviti sa kupovinom izvesno vreme. Malo preko 100.000 evra će nas koštati 8,7kj u tri table.
Za te pare bih odmah sve svoje prodao..Sad je jos i pala cena... Pre godinu dve se prodavalo po 12000e po jutru...
Pitanje je ko su mali, a ko su veliki. Gde je granica. 12.000 evra za njivu pored moje su platili ljudi koji se bave samo poljoprivredom, čistim ratarstvom i to na nekih 70tak jutara. A tu njivu koju imamo smo plaćali 3.500 evra po jutru pre 7-8 godina. Sada vredi skoro 4 puta više. Problem je što u Srbiji samo u poljoprivredi se stvara nova vrednost, pa dosta onih kojima to nije primarna delatnost ulaže u zemlju i dižu cenu. Balon sada puca, kao i sa stanovima, a pući će oni koji su uzeli nepovoljne kredite i podigli cenu zakupa u nebesa. Radimo samo svoju zemlju i mi smo krivi što nešto nije u redu.Oni vide i kad je nema, takvi bi i vise platili,i zbog takvih neki manji poljoprvirdenik mozE samo da sanja o kupovini zemlje.