http://poljoinfo.com/index.php?topic=282.msg2142#msg2142
Ispada da je 23.5 puta 800m2 = 18800 podeljno sa 5750 = 3.25 jutra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bojane,bojanh66 je napisao(la):http://poljoinfo.com/index.php?topic=282.msg2142#msg2142
gogi666 je napisao(la):šandor je napisao(la):Hvala . Danas sam isplatio i prepisao
Da li znate da " moraju " da potpišu komšije da nisu zainteresovani za kupovinu određene parcele ??
Suprotno imaju pravo da oduzmu ( kupe ) zemlju po onoj ceni koji je stavljen u kupoprodajni ugovor !
Tacno je da komsije moraju da daju svoju saglasnost, taj zakon jos uvek vazi ali koliko se primenjuje pojma nemam!
Ali u svakom zakonu postoji rupa!
Napravi se jednostavno ugovor o poklonu i problema vise nema! Cak je i porez jeftiniji mada sam cuo da ce i taj porez na poklon da dignu da bude isti kao i porez na promet!
Vlasnik zemlje uvek plaća porez na zemlju, bez obzira šta radi sa njom.polke je napisao(la):Gogi, na to ustupanje bez naknade sam i mislio. Da li bih ja kao vlasnik parcele placao neki godisnji porez i koliko bi isao u odnosu na velicinu parcele?
nikitovic je napisao(la):A sta recimo ako sam ja jedan od komsija parcele i kupim da li onda treba jos jedan komsija da potpisuje
Bubu je napisao(la):Ja sam nedavno pravio ugovor za kupljeno poljoprivredno zemljiste i brat koji je advokat po struci mi je sastavljao ugovor. Po njegovim recima MORAJU oba pomedjasa potpisati saglasnost ako se ne radi ugovor o poklonu iako je kupac jedan od pomenutih 'komsija'.
Navodno u svakom trenutku moze da se raskine ugovor o kupoprodaji ako nema potpisa pomedjasa ili darovnog ugovora tj. ugovora o poklonu.
Epona je napisao(la):Čekajte. Jel vi to kažete da bez obzira na to što su meni komšije npr niko i ništa, samim tim što nam se međe njive komšije imaju pravo preče kupovine nad mojim zemljištem, i obratno?