DusanA
Član
Ovih dana je realizovana prodaja za 4 kj po 8500e po kj, znam da su prvo trazili 9000.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kupujte samo kupujte kad pukne balončina bit će puno jeftinije a i kriza jača a u krizi sve pada:http://www.naslovi.net/2013-02-14/dnevnik/ima-njiva-u-vojvodini-za-manje-od-4-000-evra/4691904
nakon ovih starih informacija cena je još porasla, na primer u tom Orlovatu koji pominju sada ispod 10.000 EUR nema hektara a tamo pominje 7000 EUR
Danas smo se ponovili za jos jedno jutro,prosirilismo parcelu na 7,5kj.
Evo taze inormacije. I u Beceju je poskupela zemlja. Evo, ja za KJ trazim 25.000 eur. Neznam, ljudi na osnovu cega moze cena zemlje da raste kada su poljoprivredni proizvodi sve jeftiniji a ulozi sve veci.
Evo taze inormacije. I u Beceju je poskupela zemlja. Evo, ja za KJ trazim 25.000 eur. Neznam, ljudi na osnovu cega moze cena zemlje da raste kada su poljoprivredni proizvodi sve jeftiniji a ulozi sve veci.
Danijele, ti si i ranije pričao da će da padne, to uvek pričaš i ja te svaki put podsetim na to, bilo je 6000 EUR/kj i ti si i onda računao da pada, jednom mora da padne naravno ali ne sada. Na osnovu čega?? Na osnovu zakona kapitala. Koliko vrede novci danas? Koliko možeš u banci da dobiješ kamate za 10.000 EUR (neto kamatu posle odbijanja poreza)? Da ne gledam sada sajtove ali verovatno možeš 3% da dobiješ a to ti je 300 EUR. Isto je sa zemljom - daš 8.000 EUR za jutro u Bečeju i dobiješ 250 EUR arende. Nema tu mnogo filozofije. Ne treba gledati na zemlju kao na nešto što kupiš pa računaš kada će se vratiti - nije to potrošen novac jer uvek možeš da je prodaš kasnije.
- - - - - - - - - -
Do nedavno u Bečeju cena zemlje se kretala oko 11.000 eur/kj. Ti spominješ cenu od 8.000 eur/kj. Šta to znači, da cena zemlje raste? A što se tiče zakona kapitala on važi za one koji imaju milion eur-a u dzepu.
Kod nas je cijena zemlje u sve većem padu a kuća po selima sve više na prodaju a kupaca nema ni za ljek niko niti ne pita za cijenu, pa kako onda prodati kome?
Danijele drži se ovi kojima raste cijena njiva u biti prodaju zemlju pa navlače kupce na tanak led, u ovoj krizi tako skupo plaćati jutro ma i za hektar debelo je previše.
Kupujte u Hrvatskoj hektar po 3.000 eura malo su napuhali u novinama:http://www.tportal.hr/biznis/gospod...duzetnici-otkrili-jeftine-hrvatske-njive.html
- - - - - - - - - -
A zamislite sve najave, i neistine kad uđe Hrvatska u EU zemlji će porasti cena kad ono malo sutra cijena pala a stranci ne kupuju ništa osim uz obalu zbog turizma.[/QUOTE]
Mnogi su, računajući s tom solucijom, kupovali jeftina stara domaćinstva, zemlju, nadajući se bogatstvu preko noći kad se pojave bogati Zapadnjaci. I ti i ja znamo kako je to završilo.