gruntovčan
Član
Da i ja sam čuo za ta prava ustvari kvote koje su ostvarene i sad je zemlja bez njih kao manje vrijedna, neznam ali za sad je tako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma vasi su male mace za nase lopove ,i kako koji dodju sve izvezbaniji u tom poslu i sve pod izgovorom "mora tako jer tako je tamo gde idemo ,tj.EU..,"Stvarno glupost, za takvo nešto prvi puta čujem, kod nas je jedino ograničenje da nemožeš plačati (ili primiti uplatu) više od 5000 kn (~800 eura) u gotovini već moraš preko bankovnog naloga a i to se u dosta slučajeva može zaobići tako da se raspodijeli na dva ili više računa. Ovo ograničenje se odnosi samo na one koji su u sustavu PDV-a.
Znam da nije tema ali ne mogu da ne pitam. Znaci li ovo da gazdanistva u PDV-u ne mogu podici gotovinu a da ne plate porez? Npr kupim naftu u selu i platim gotovinom uzmem gotovinski i fiskalni racun sto prosledim knjigovodji koja to proknjizi kao trosak , ne mogu za rezervoar nafte da jurim u najblizu banku (35km) i hoces da kazez da za taj kes trebam i porez od 15% da platim?....@mbranko...
...podizanje gotovine sa poslovnog računa podleže oporezivanju po stopi od 15%...
Da bismo mogli da shvatimo koliko pada, kaži molim te koliko je bila ovog proleća u istim delovima gde je sada 8000, hvala!Cena zemlje definitivno pada...Nemaju ljudi para,presipaju iz supljeg u prazno za ozbiljnije trgovanje u skorije vreme nisam cuo...Cena oko 8.000-8.500 ali mislim da je to maksimalna cena za dobru zemlju,losija i udaljenija ide ispod 8.000 sigurno!
Oko 9.000 pa cak i 10.000Da bismo mogli da shvatimo koliko pada, kaži molim te koliko je bila ovog proleća u istim delovima gde je sada 8000, hvala!
До 150.000 Дин. дневно можеш да дижеш, за трошкове уз правдење, без пореза. Преко тога ти следује пријава Агенцији за прање новца. Ако већ имаш књиговођу о теме је већ требало да имаш информацију.Znam da nije tema ali ne mogu da ne pitam. i hoces da kazez da za taj kes trebam i porez od 15% da platim?
Znam zato sam sam i postavio pitanje,inace sve placam u kesu uz fiskalni i gotovinski,jedino sume preko 200000 placam preko racuna. Razlog sto 200000 mogu dici bez najave.До 150.000 Дин. дневно можеш да дижеш, за трошкове уз правдење, без пореза. Преко тога ти следује пријава Агенцији за прање новца. Ако већ имаш књиговођу о теме је већ требало да имаш информацију.
pricamo u hektarima