Cena višnje u vašem kraju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene je ispalo oko 27.000din mada tu zavisi od mnogo stvari. Pitaju te tamo sta hoces pa ti izracunaju. A sad platis oko 1000din, a ostatak kad rodi. Ili oni tebi ili ti njima. Tako sam bar razumeo, prvi put mi je da osiguravam

I ja sam osigurao na 50din jos pre mesec dana. @mexico ko to osigurava na 70-80?
Tako je trebalo da bude.... Barem sam ja tako cuo.
Ako Dunav osigurava na 50 znaci to je od prilike to....
Realno jos ne moze da se zna cena, moze da se nagadja i procenjuje na osnovu sada dostupnih informacija...
Ove godine je bas tanak rod, i to bi trebalo da se odrazi na cenu... Videcemo...

Kod mene, dosta pouzdan izvor, pocetna cena 63 centa... Sta se prica kod vas? Kazu da ce ici na gore cena... Mada kod nas je cena uvek jaca nego u drugim krajevima a ove godine, pu-pu-pu, nije bilo grada. Ni prosle nije bilo pa je visnja bila kvalitetnija pa su je i placali vise...

Biće cena dobra ove godine jer se svi natkupci trude da dogovore otkup sa što više proizvođača,neki obećavaju doplatu prošlogodišnje berbe.
Neki kažu da će cena ići i do 100 din.
Nadajmo se da su u pravu

Evo info o ceni višnje ali ne iz prve ruke (ličnog iskustva):

U Udovicama se juče plaćalo 100 dinara sa peteljkom kod Rusa. Ipak treba proveriti.

Izasla je cena za drugu klasu 40din/kg! Prva klasa jos uvek se ne zna tacno, bice od 60 do max 70din. S tim sto prva klasa podrazumeva plodove od 16+mm, visnja ove godine je jako sitna i veliki procenat sticene visnje ce otici kao druga klasa!

A gde to??? Zasto stalno potenciras da ce ljudima visnja otici u drugu klasu?!

U SRED SRBIJE, NIJE SIGURNO NA MARSU! Sala druze :haha:

Ne potenciram nego pisem ono sto ce i da bude, ovde ima dosta visnje i imam informacije. Niko od otkupljivaca ne otkupljuje po sistemu "daj sta das" (mozda toga negde i ima) toga ovde u mom kraju nema, nego se kontrolise kvalitet! Sve sto nema 16+mm je druga klasa... Visnja je sitna ove godine, bice vrlo malo prve klase.

Poslednja izmena:
Danas pocinje otkup u Zupi. Videcemo cenu veceras, polaz je ili 50 ili 60 dinara, ni otkupljivaci jos neznaju. A sto se tice onog u gajbi, da nema lisca i grancica...

I prosle godine je prognozirana cena pre berbe bila vislja od cene u berbi... i ove godine slicna situacija... opet smo ocekivali jednu cenu a ispostavilo se da ce biti niza.
Ajde ovi sto izlaze sa informacijama sledece godine da pricaju da ce da bude 20 dinara, pa da se obradujemo ako bude 40...a ne opet sam se smorio kad sam video da nece biti 80 kao sto je bilo reci na pocetku.

I prosle godine je prognozirana cena pre berbe bila vislja od cene u berbi... i ove godine slicna situacija... opet smo ocekivali jednu cenu a ispostavilo se da ce biti niza.
Ajde ovi sto izlaze sa informacijama sledece godine da pricaju da ce da bude 20 dinara, pa da se obradujemo ako bude 40...a ne opet sam se smorio kad sam video da nece biti 80 kao sto je bilo reci na pocetku.

otkud znas da nece biti 80 kada je 30% rodilo i svi je traze

Jel pratite forume?? Nigde se ne pominje 80 dinara
Nesto nisam optimista sto se tice cena od 80 din... daj boze da gresim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh