Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A trudim se da bude upravo suprotno.Koristite taktiku napada bez odgovora na postavljene argumente sagovornika,
Pozdrav svima.
Da se predstavim prvo:
Zovem se Ivan Veljkovic, iz Zajecara sam, imam plantazu visanja na 8 hektara i sljiva na oko 2 hektara.
Sutra pocinjem berbu sa 80-90 beraca, organizovao sam transport beraca do sela, kamione koji voze do hladnjace u Zajecaru koja je u vlasnistvu ``Agro marketa`` iz Kragujevca itd...
Hocu malo da se osvrnem na proizvodnu cenu:
Potrosio sam ukupno ove sezone 2.300.000 dinara na zastitu, i berbu, uradio sam navodnjavanje koje me je kostalo jos 2.800.000 dinara, i osigirao sam se za 300.000 dinara. Dakle ono sto me je kostalo izricito za ovu godinu je 2.300.000 + 300.000 + 10%(2.800.000) je 2.880.000 dinara.
Prodacu Visnju po ceni od 55 dinara i ocekujem da cu imati 100 tona, sto znaci da cu ostvariti bruto zaradu od 5.500.000 dinara, odnosno neto od 2.620.000 dinara, odnosno 24.000 eura. To je za moju cetvoroclanu porodicu izvor prihoda za godinu dana.
Ali to je na 8 hektara, i samo tako moze da se prezivi, a ne od 20 ari.
Pozdrava svima
vidis meni se ovaj tvoj savet cini vrlo perfidno omalovazavajuci prema poljoprivredniku. I nemoj da poredis visnje sa djubretom, posto vec ima dosta onih koji to rade dok ih se ne docepaju.A mogu i da prosipaju svoje višnje, mogu i da ih ne beru, mogu da rade šta hoće, sve je to njihovo pravo ako pri tom ne ugrožavaju druge (npr ako ne prave nered na javnom ili nečijem privatnom prostoru, jer đubre se ne sme bacati svuda nego na za to predviđenom mestu, pa tako treba paziti gde se prosipaju višnje da se ne bi platila kazna)
koliko vidim halabuka je krenula kad se spomenula cena od 160 dinara u poljskoj ....Ne znaš ti šta je patetika, očigledno.
Al nema veze, i ovo će verovatno brisati jer ti o ceni opet ne govorš.
Ja sam ti važniji
Kako ih nije sramota da dovedu tolike ljude u korov