Cena tovljenika na tržištu

Cen tovljenika sada treba da bude- cena prosle godine+ 40%( poskupljenje inputa,minimalno)
Na cenu treba dodati i redovnu zvanicnu inflaciju.Bar 3-4% svake godine.
E to je cena gde su srednji tovljaci na pozitivnoj nuli.To je moje misljenje.
Ako moze neko da sracuna.Ne znam koliko je svinja bila proslog aprila?Verovatno 160-170?

Ja pratim cenu stocne hrane.I tu smo sada negde na 40% vise u odnosu na proslu godinu.U cenu hrane ,kao gotovog proizvoda ne ulazi samo povecanje cena zitarica.Vec i povecanje plata radnika,nafte,delova za masine i kamione kojima se prevozi ista do krajnjeg kupca,istovar( nece sama da sleti sa slepera u obor),itd,itd...

Све то стоји, али бојим се да ће колачи и торте бити тражени на јесен и зиму... Пошто гуда неће бити.

Ako moze neko da sracuna.Ne znam koliko je svinja bila proslog aprila?Verovatno 160-170?
U aprilu prosle godine je bila skocila cena kod nakupca, dva utovara sam imao, prvi 120 dinara, drugi krajem meseca 150 dinara. Taj prvi utovar jos nisam prezalio, a hteo sam ih pustiti da odu u drugu klasu do kraja meseca bolje bih prosao ali sam se bojao, jer onda je kukuruz bio mi skup da hranim svinje od 130 kg
::jako_besan::

Samo da od ponedeljka ne bude cena u padu :D Maxo, koje je tvoje mišljenje o kretanju cene?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Cen tovljenika sada treba da bude- cena prosle godine+ 40%( poskupljenje inputa,minimalno)
Na cenu treba dodati i redovnu zvanicnu inflaciju.Bar 3-4% svake godine.
E to je cena gde su srednji tovljaci na pozitivnoj nuli.To je moje misljenje.

Ja pratim cenu stocne hrane.I tu smo sada negde na 40% vise u odnosu na proslu godinu.U cenu hrane ,kao gotovog proizvoda ne ulazi samo povecanje cena zitarica.Vec i povecanje plata radnika,nafte,delova za masine i kamione kojima se prevozi ista do krajnjeg kupca,istovar( nece sama da sleti sa slepera u obor),itd,itd...
Pre godinu dana strana 563 , korisnik Montoya, cena tovljenika 120 din.

Dogovoren 1 komad oko 120 kg. 200 din.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh