Cena tovljenika na tržištu

Naravno da vredi svaku paru, ali na ovu cenu kukuruza od 35+din bez 200+pdv nema tu nista

Dzaba....
Takva cena je bila na cenu kukuruza od 20 din,sojine sacme od 60 din i premiksa bar 50% jeftinijih nego sada.
Samo se zavaravate o nekoj dobiti.
Prase genetsko,koliko 450 dinara/kg.
Inflacija je pojela sve zadnje 2 godine.
Svinje treba da budu 250+
Prasad 400+
Junad 3.5 e +
Jagnjad 450-500 din.
Jaje 20+ dinara.

Na te cene ima smisla baviti se stocarstvom.
180 dinara tovljenik,a kukuruz na pijaci 45...Ma daj....
Sve poklati i pustiti narod da jede crkotine...
Ili sta se uveze...

Svaki ozbiljniji stocar da li su to svinje,krave,junad je dobio pravo preceg drzavno zemljiste tako da taj ako nije prodao(sto se desava) ima kukuruz,soju,silazu(lucerke nema bas jer je godina bila haos sa lucerkom u nekim mestima bilo jedva 4 kosenja) tako da pricati o kukuruzu na dzak i 45din je meni presmesno

Nije stocar samo u Vojvodini.
Postoje stocari i u Srbiji,gde je zemlja "nepoznate kategorije" i nema ni soje,ni kukuruza kao "gore" kod vas da rodi.
A o drzavnoj zemlju,ovde te gledaju samo bledo kad to spomenes.
I tako,jest smesno.....

Svaki ozbiljniji stocar da li su to svinje,krave,junad je dobio pravo preceg drzavno zemljiste tako da taj ako nije prodao(sto se desava) ima kukuruz,soju,silazu(lucerke nema bas jer je godina bila haos sa lucerkom u nekim mestima bilo jedva 4 kosenja) tako da pricati o kukuruzu na dzak i 45din je meni presmesno
Gresis, u Macvi drze ljude u tovu po 2000-3000kom a imaju samo 10ha zemlje a tamo drzavne zemlje nemaju i sve kupuju..Drugar je platio pre 2nedelje sleper kukuzruza 10.000€

znaci nikad nisu imali zemlje kupovali hranu i stigli od 100 do 3000komada bez racunice samo posao....interesanta prica
ovo nikad mislim na tih 10h

Maxa je u pravu, ljudi tove sa par h zemlje. Imam drugara po macvi koi sa par h drze po50-100 krmaca i sve tove. Njima je bilo dobro na one cene zitarica mislim na cene od 20 din i na cenu tovljenika od 170din. Ali su sad oni u velikim problemima na ove cene zitarica i soje. A cena tovljenika 170 din. Ali su ljudi uvek tovili, i zato su naj veci proizvodjaci tovljenika u srbiji.

Drzuze nemoj puno pametovati,dobro se zna kako ide i dodela zemlje za stocare,ko dobije i koliko,a ko dobija sve puta dva i tri. Srbija je ovo. Mozes imati grla koliko hoces u tovu,dobices koliko podmazes, i tako je u svakom mestu. Nemoj pricati nismo mi od juce

sto se tice drzavne zemlje ovde kod nas svi koji se prijave dobiju,pa cak i na ne umaticene krave narpimer,problem je sto je zemlja daleko pa je oni preizdaju
fora je sto su neki koji su imali stoku prodali(mozda ne sve ali smanjili dosta broj) a dobili na 10godina

Znam ja licno trojicu koji drze tu 2500-3000kom u turnusu njihove svinje

Kod nas državnu zemlju ni na poklon neće niko.Vrzine i livade 6 klase.

Ima kod nas optimista koji je poprilično ozbiljno jurnuo u posao sa 8ari zemlje.Hrana kupovna do poslednjeg grama.Njega danas na ove cene nema nigde,to je kanal samo takav.

Та државна земља ако је нико неће је веома јефтина. Али опет да се доведе у ред имао би зараде. Само се јели ништа не исплати.

Nazad
Vrh