Cena tovljenika na tržištu

Ja licno cu najverovatnije pravizi pauzu posle dugo vremena barem na 2-3 meseca ako se stabilizuje cena kukuruza i prasadi jer je skocila jako puno sad za prase traze 350-400+pdv sve bi bilo to ok ali da je kukuruz 17din a na ovu cenu cist gubitak.
Svugde u EU cena ide gore iz nedelje u nedelju evo kod nas vec 2 nedelje miruje cena ali nece puno da miruje sad kad bude pukla cena oticice gore odjednom za 20din.

Nude mi 140 dinara za krmaču oko 250 kilograma, prodaću. Poslednja krmača iz obora, ostaju samo prasići za tov.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Pre dva dana za matijevica je bio utovar 170 plus pdv. Sve je to nista,bez 210,220 plus pdv je cist gubitak.

Људи ми већ сад траже товљенике за прву недељу децембра. Нажалост, морам да их одбијам не желим ни ја да ризикујем.
Ове године 4 прасета од априлског прашења остављам до децембра, једно-два прасета за назимице и то је то. Само да се прегура.
Неће они дозволити ту цену сировина иначе цена производа оде у небо. И сад се хвали како већ французи стежу каиш. Тако ће и остатак европе.
Али ми нећемо. Код нас је све по тржишним ценама, да не кажем џабе.

Ima u njihovoj glavi a na papiru sto rece maxa.
Jedino ako ne hrane usluzno pa imaju 10 od drzave i 10 od kompanije.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

У суседном селу има неколико домаћинстава које раде услужни тов. Узимају 50+ прасади у тури. Има нешто и у томе.

Nazad
Vrh