Kosta Popovic
Novajlija
Tvrdnje potkrepljujem ličnim iskustvom, pionir, dkc i vecina visokorodnih hibrida su kukuruzi za proizvodnju etanola i upotrebu u nekim granama industrije hrane za ljude, ne moze jedan kukuruz da rodi malo i da bude ne hranjiv za zivotinje a drugi da rodi puno i bude isto toliko kvalitetan, pod kvalitetom se ne podrazumeva velicina klipa i rod vec to da li ce ga svinje uopste i jesti kada se ubaci u smesu. Sustina hibrida je selekcija, kada neko pravi hibrid on stvara biljku sa odredjenim kvalitetima, ili ide na visoke prinose ili ide na kvalitet i jedno i drugo nije moguce kada su u pitanju hibridi, gmo je nesto drugo. Čovek moze da oseti 9000 različitih ukusa dok svinja moze 15000, osetice i najmanju razliku u hrani, to svako moze da proveri tako sto ce razlicitim kukuruzom u smesi hraniti svinju i moze na jednoj te istoj zivotinji proveriti sve ovo. Sve u svemu moje misljenje je moje i ne mora biti svacije s toga ne branim nikome da razmislja drugacije. Posto je tema cena svinja da ne skrecem sa nje, toliko od mene.Kosta, čime potkrepljuješ ove tvrdnje?