Cena tovljenika na tržištu

Kosta, čime potkrepljuješ ove tvrdnje?
Tvrdnje potkrepljujem ličnim iskustvom, pionir, dkc i vecina visokorodnih hibrida su kukuruzi za proizvodnju etanola i upotrebu u nekim granama industrije hrane za ljude, ne moze jedan kukuruz da rodi malo i da bude ne hranjiv za zivotinje a drugi da rodi puno i bude isto toliko kvalitetan, pod kvalitetom se ne podrazumeva velicina klipa i rod vec to da li ce ga svinje uopste i jesti kada se ubaci u smesu. Sustina hibrida je selekcija, kada neko pravi hibrid on stvara biljku sa odredjenim kvalitetima, ili ide na visoke prinose ili ide na kvalitet i jedno i drugo nije moguce kada su u pitanju hibridi, gmo je nesto drugo. Čovek moze da oseti 9000 različitih ukusa dok svinja moze 15000, osetice i najmanju razliku u hrani, to svako moze da proveri tako sto ce razlicitim kukuruzom u smesi hraniti svinju i moze na jednoj te istoj zivotinji proveriti sve ovo. Sve u svemu moje misljenje je moje i ne mora biti svacije s toga ne branim nikome da razmislja drugacije. Posto je tema cena svinja da ne skrecem sa nje, toliko od mene.

To bi onda trebalo da znaci da je npr Mercedes bolji u necemu od Lade npr , ali mora biti u necemu drugom losiji , a znamo da nije tako , ili ako je Barcelona u necemu bolja od Borca , mora u drugom segmentu biti losija . Nebi se slozio sa teorijom , trebaju konkretniji pokazatelji kvaliteta za stocnu hranu.

Moze se sigurno naci neka stvar u cemu je lada bolja...
Licno sam jedne godine primetio da su svinje bolje jele zp 666 nego pionir N01 ali sad to ne moraznaciti da je samo do hibrida, pionir je ovrsen i lagerovan u zrnu i trosen negde do pocetka Maja, zatim je okrunjem ZP iz cardaka i nastavljeno da se hrane svinje sa njim...
Svinje su povecale dnevni utrosak hrane i sam prirast

To bi onda trebalo da znaci da je npr Mercedes bolji u necemu od Lade npr , ali mora biti u necemu drugom losiji , a znamo da nije tako , ili ako je Barcelona u necemu bolja od Borca , mora u drugom segmentu biti losija . Nebi se slozio sa teorijom , trebaju konkretniji pokazatelji kvaliteta za stocnu hranu.
Ja kolko sam razumeo pricamo o hibridima, ne o auto industriji, dve sasvim razlicite stvari

Pa poenta u cemu se nisam slozio sto ste rekli da se u procesu stvaranja hibrida dabi se dobile neke dobre osobine moraju se uskratiti neke druge osobine , a ja ne mislim da tako ide , pa sam zato naveo primjer . I Pionir i DKC , kao i drugi ,daleko najveća količina ode u stočnu hranu .

Pa poenta u cemu se nisam slozio sto ste rekli da se u procesu stvaranja hibrida dabi se dobile neke dobre osobine moraju se uskratiti neke druge osobine , a ja ne mislim da tako ide , pa sam zato naveo primjer . I Pionir i DKC , kao i drugi ,daleko najveća količina ode u stočnu hranu .
Naravno, najveci deo hrane ima u sebi taj kukuruz jer se on najvise seje, a seje se zbog toga sto radja najviše, sad kako god misljenje imate, ako ga svinje budu losije jele ili ce neko reci da je to do premiksa ili proizvodjaca hrane ili da je mali procenat soje u smesi, vi cete dodati soje vise i dodati malo vise premiksa i svinje ce ga dobro jesti, medjutim tu dolazi do izrazaja ekonomski onih 20% kojih pionir ili dkc rodi vise, iako je pionir rodio vise morate uloziti u druge stvari vise da bi ga iskoristili. Ako imate zatvoren krug od njive do svinje kada snabdevate sami sebe zitaricama i kukuruzom necete biti u minusu jer to je to tu negde isto ( kukuruza cete imati vise soje trositi malo vise i to je isto kao da ste sejali kukuruz sa vise proteina) medjutim ako kupujete sirovinu a ona je losijeg kvaliteta i sto se tice proteina i drugih stvari onda ste u minusu.

Moze za Mitros i 210 sad nema svinja.
A kanda svoje potrosili.
Nek drese kesu beli debeli stizu na kilazu uskoro.
Ako ne uzece ih Trlic ili Mustang iz Pirot
Bogo moj ima jos casnih trgovaca.
Ako hoce dobru robu nek dobro i plate.
Kako drugcije pitam ja vas🤔🐖🐖🐖

Da li neko od kolega iz Hrvatske,moze da proveri kako se krece cena svinja u Hrvatskoj. Ovde idu price da je 2 euro i preko 2 cak?

Nazad
Vrh