Cena tovljenika na tržištu

Cela tura izasla ili je probrao
Od 600kom izvukao je 100danas, za 2 dana idu jos 200 pa sledece nedelje idu inostalih 300..tu nq 90 dan tova sve ce dq izvuce nikad nije imao prosek celoukupan ispod 120kg...vec se vrteo prosek tu na 124-125kg. Ulaz je bio 25.5kg prosek..za cenu oko 130-135plus pdv...sl nedelje bi trebalo da mrdne cena za 5din
.sto se tice zdravstvenog stanja nismo uboli nijednog do sada ni ja ni on sa iste farme uzeli..

Poslednja izmena:
Или превентивно убацивати кроз храну. На послу се веома ретко провучемо да не иде лек. Зато на сваком прелазу категорија иде превентивно кроз храну или воду.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Na tu kolicinu svinja moras imati dozator lekova kroz vodu
Taj medikator( dozator) imam vec 6 godina.
Ali ako jedan kaslja ili ima proliv nema potrebe celom turnusu lek nego inekcijono idem ali kazem da sa ovom turnom nije bilo tog slucaja za sada.A za uginuce ako bude ostalo tako kako jeste moram reci da nije stiglo ni na 1%.

Или превентивно убацивати кроз храну. На послу се веома ретко провучемо да не иде лек. Зато на сваком прелазу категорија иде превентивно кроз храну или воду.

Preventiva uvek ide 10dana kolistin i amoksiciklin cim ulaze kod nas na farmi.

Taj medikator( dozator) imam vec 6 godina.
Ali ako jedan kaslja ili ima proliv nema potrebe celom turnusu lek nego inekcijono idem ali kazem da sa ovom turnom nije bilo tog slucaja za sada.A za uginuce ako bude ostalo tako kako jeste moram reci da nije stiglo ni na 1%.

Kako taj dozator izleda tačno? Imaš neku sliku? Planiram i ja da namontiram

Ау максо где оде са цифрама. Има за мање паре а раде сасвим добро.
Сликаћу данас пар комада од различитих произвођача.

Ау максо где оде са цифрама. Има за мање паре а раде сасвим добро.
Сликаћу данас пар комада од различитих произвођача.

Ja sam uzeo onaj plavi od 500e ali nisam nesto zadovoljan

122 minus 25 je 97 kg prirasta za 79 dana znaci preko 1200 grama na dan alal vera . Sad kad uletim u stalu pa uzmem motku pa izbatinam bikove **greška im materina toliko jedu a isto napreduju
Da jeste.To je prva tura...Ali kad sabere sve a kraju ispace na 1000gr dnevnog prirasta. .variraju od 950 do 1100gr..takve rezultate smo imali...ali meni se vise svidja roba sa kozare nego sa vladimirovca

Јел то беше израелски? Има неколико плавих. Узимали смо неколико типова најјефтинији су били 26000 динара. И још раде само су опруге ослабиле у њима па су мајстори преправљали. На колико % наместиш дозу? Флорон и неки амоксицилини хоће да се створе наслаге и нешто слично слузи. Треба их редовно чистити и кад се заврши терапија 1-2 дана пустити чисту воду да вуче.

Јел то беше израелски? Има неколико плавих. Узимали смо неколико типова најјефтинији су били 26000 динара. И још раде само су опруге ослабиле у њима па су мајстори преправљали. На колико % наместиш дозу? Флорон и неки амоксицилини хоће да се створе наслаге и нешто слично слузи. Треба их редовно чистити и кад се заврши терапија 1-2 дана пустити чисту воду да вуче.

Uf ne znam ciji je...iz vos systema sam ga uzeo. .Pa namestam tu na 1 do 2% sve zavisi ako pojacavam koncentraciju leka onda idem na 1% ali vecinom sve idem na 1 %....Tilozin sam im dao u prosloj turi kroz vodu..jer su mi bili vec pri kraju a poceli da se iskaljavaju kao ludi i prosirilo se sve vise a tilozin imao samo 2 dana karencu oa sam im zato dao...a ako i im dao kroz hranu tiamulin karenca bi bila 18dana

Хемутин цтц је веома добар каренца 12 дана. У неким случајевима хемутин 2%.
Или ако се дреши кеса аивлозин каренца 5-6 дана.
Идемо кроз храну и воду истовремено, с тим да убацујемо превентивну дозу( 2\3 кроз храну а 1/3 кроз воду водотопиви).
На овај начин ако има болеснијих мораће да пију воду ако не једу храну.
Добро се показао и енроцин али је горак и свиње одбијају храну. Кроз воду смо морали да убацујемо заслађивач да би пили воду.
Што се тиче подешавања дозатора то мора упутство за рад + прескрипција за лек. И рачунај.

Зна ли неко неке цене?
Ја данас дао 6 комада локалном месару по 125 дин/кг.

Nazad
Vrh