Cena tovljenika na tržištu

Kad u evropi pokoljy taj visak i zamrznu uskladiste ,vise me brine za 6 meseci kad rok tom mesu istekne gde ce da zavrsi ,dokle god kina i istocno trziste ne počisti te viskove iz evrope mi cemo imati veliki problema jer jednu turu cu da prebolim i zaboravim a vise tura za redom to je bankrot

Pa to bila cena po 130 din, nešto mi tu ne štima da su ga jeftinije koštali uvozni prasići pre 2 meseca nego što su kod nas sada tovljenici

Forum trpi sve. Moze napisati i 25e komad. Sad ispada da su znali da ce cene otkupa biti losa i kupili prasad iz uvoza jos ih prodavac i castio samo da ih uzmu.

Prodao komšija 60kom svinja po 138din + pdv. Samo sam zaboravio da pitam kojoj klanici

Drugar krenuo uvoz da izbacuje sa 60 dana tova ulaz 38kg prosek 130kg.
Što ti uzimas domacu prasad kada su dosta skuplja?
Poznajem neke koji su uvozili dosta povoljno oko 7000 po komadu su izlazila od 38kg. Na tih 40 treba dodati carinu,PDV, transport.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока

Moja matematika,4 komada uhranjena za klanje,sve pisano sta je ulozeno:
Prasici placani 300din po kg,kukuruz racunao po trenutnoj ceni 20din,koncetrat i sacma iz apoteke kupovani,veterinarske usluge strojenje i vakcine,nije bilo nekog lecenja i bolesti,sve ukupno ulozeno 100 hiljada dinara...
Kilaza im je bila od 160 do 180kg i po trenutnoj ceni od 150din po kojoj se kod nas prodaju svinje za klanje matematika je cista nula.
Ne da ti bude za utehu, ali kad toviš malu količinu za sebe, za klanje, u opšte nije bitno koliko te to košta, jer znaš šta kolješ, i kakav je to kvalitet, sa čim si i kako si hranio... Itd..
Kad se tovi za dalju prodaju onda je matematika i te kako bitna...

Kolju u pm juce sam zvao drugara radi na depou ostaju do kasno uvece istovara se svinja strasno
Matijevic skinuo na 120 pa na to plus pdv a prasad 150 pa jos plus pdv

Nazad
Vrh