Cena tovljenika na tržištu

Иде доле али докле? И они имају рачуницу пословања. Реално у најави је катастрофа. Цео ланац производње ће бити погођен. Ова година је била родна. Бојим се да ће и та делта рећи продај сировине за храну а сточни фонд остави само нуклеус.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Delta barem ovo stoje u Pazovi je organizovana proizvodnja, sa najsavremenijim farmama u Evropi I jevtinom hranom. Tako da oni sigurno nece prekinuti ciklus jer je genetika skupo placena.

Као што сам написао, оставиће нуклеус. Материјал из кога добија ф1. И то је материјал који се тренутно може купити за приплод. Као неко ко ради у великом систему познато ми је да цена саме хране није велика. Оно што је проблем су остали трошкови струја, плате, амоеризација објеката и кредити. Боље стоје велике фарме са објектима старим 40 и више година него фарме где је све на дугме. Звучи невероварно али што је модернија фарма већи су расходи и одржавање.

Добродол, ово је стара прича. Једино што је разлика су субвенције на које ће се вадити министарство. Нема свиња нема ни права пречег закупа земљишта. И тако у круг. А они што су узели кредите на основу инвестиционог плана е они су баш погодили. Следећа година је бити или не бити.

@Maxa
Kako se sada uklapas u ovu cenu?
Jer sada ti stizu na prodaju oni prasici sto si placao oko 11 hiljada?
To je skoro ista cena sada tovljenika i tada praseta.
I kakvu matematiku imas tu?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Moja matematika,4 komada uhranjena za klanje,sve pisano sta je ulozeno:
Prasici placani 300din po kg,kukuruz racunao po trenutnoj ceni 20din,koncetrat i sacma iz apoteke kupovani,veterinarske usluge strojenje i vakcine,nije bilo nekog lecenja i bolesti,sve ukupno ulozeno 100 hiljada dinara...
Kilaza im je bila od 160 do 180kg i po trenutnoj ceni od 150din po kojoj se kod nas prodaju svinje za klanje matematika je cista nula.

@Maxa
Kako se sada uklapas u ovu cenu?
Jer sada ti stizu na prodaju oni prasici sto si placao oko 11 hiljada?
To je skoro ista cena sada tovljenika i tada praseta.
I kakvu matematiku imas tu?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Ta prasad su izasla jos pre 70dana...sad ce nova tura izaci jos malo kad se spusti cena na 90din 😉

Nazad
Vrh