Cena tovljenika na tržištu

Koliko se placaju tovljenici,zna li neko?

Ако ово потраје код нас до пролећа, на лето неће бити прасета једног. Поклаће крмаче. Продаја испод реалне цене у циљу обарања конкуренције је колико знам прекршај. Или то не важи ван европске уније.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Cene u radnjama će spustiti minimalno, da kažemo, simbolično, ali će verovatno pad cene žive vage u otkupu biti brz i drastičan...
Ma koliko (tovljači) želeli obratno...
I još će se produbiti već postojeći jaz između cene u otkupu i u radnjama...
Klasični (ratni) profiteri....
Imam ponudu da kupim debelo svinjče po 160din. žive vage, a gazda i ekipa da odrade klanje...
Kući nosim samo polutke, bez iznutrica....
Predlog ide na stand-by, čekam razvoj situacije do Nove Godine...
Polutke su na klanici 230 dinara, i to je jedna opcija....
U Idei obrađena šunka i krmenadla 300 dinara...
Vrti se reklama par dana....

Poslednja izmena:
Ma sve znam.... 😂 😂 😂
Najnovije, išao danas prijepodne malo da bistrim svetsku politiku u susednom selu, svratio do drugara, veli, baš fino, možemo otići zajedno da vidimo neke krmke tu u selu na prodaju...
Iiiiii, pogodio i pazario je 2 komada u klasi (120-130 kg) za 140 dinara po kg....
Dao je odmah kaparu 5.000, klanje zakazano u iduću Subotu...
Ima čovek još 2 komada, ali hoće obadva zajedno da proda, a meni ne trebaju mi 2 komada, pa se nismo "našli"....
Možda i bolje...
Čujem i da su prasići 180, sad čitam ovde od kolege Sapatnika da mu nude 150...:oops:
Ludo, braćala, ludo...
Čekam i dalje....😁

Срећа у несрећи ови моји стижу за 3 недеље. До тада ...

Kako je krenulo do tada će biti 100 din ako ih uopšte neko bude kupovao, **greška ti koronu ovo nikad nije bilo dođe mi da plačem

Шта ћеш, мене више брине следеће пролеће. Ако једном стане производња стала је. Треба 18 месеци да прође да би од једног женског прасета имао потомство и да би то било одрживо.
Изјава министарства је следећа: не може да забрани увоз јефтиног свињског меса из европе због ссп-а и споразуму о придруживању еу. Зато опет кажем ко је у могућности нек остави нешто за своју производњу једна крмача се увек може одхранити и барем знате шта једете. Осталима са срећом у маркетима.
И још нешто кад дође застој и несташица свињског свежег свињског меса тек ће се онда почешати неко у граду. Реално ово производње свежег меса у војводини велики градови прогутају. Шта ће бити дан после видећемо...

Nazad
Vrh