Cena tovljenika na tržištu

To je svakako prava stvar.Tu ima racunice kako go da bude. Ali na kilazi od 15 kg po 100 rsd sigurno nema. Sada smo se razjasnili drugari.Samo napred ,zelim Vam puno uspeha. Ziveli :ppozdrav:

E sa srecom,krenu i cena tovljenika.Kod nas su 130 i sto je najgore usproletali se mesari ,a nemaju sta da kupe.Bio jedan mesar iz Bg,juce kupio 10,danas 5 komada.Pre 7 dana Trlici kod nas placali 105 ,a danas se i oni voze prazni.

Ko je morao da proda zbog kukuruza od 20 dinara je prodao,e sad smo na red dosli i mi koji nismo morali.

Docekali smo mi njih da moraju da kupe.

Sad je pitanje samo vremena.. Mada , mislim da odluka nece biti doneta pre pocetka septembra, i dok se ne odrealizuje narukvica :zli:jos jedno mesec dana, transport jedno petnaestak..I to je to. Polovinom oktobra imamo meso iz uvoza i Srbiji

Au kakvi ste.. stalno neki defetizam..dajte malo da se poradujemo pa makar i na kratko.

Sto se tice uvoza bice ga, samo ne znam odakle..
U okruzenju su cene zive stoke drasticno vece nego kod nas i to vec duze vreme.
Ne znam samo za Makedoniju..
Oni su nas sahranili prosle godine

ja cuo nesto da ce da se zabrani uvoz svezeg mesa i mleka posto je stocni fond unisten ,a koliko cujem polako je cena zive vage u porastu ,recimo svinje se negde placaju vec 130 din

Meso iz Argentine,Brazila,Cilea,Venecuele spocetka proslog veka. Onda imamo tu i velike rezerve velikih vojnih sila kojima istice rok upotrebe. Ma sta se brinemo odakle ce da uvezu mesu kad Beograd pojede i gore od toga.

paorpaor je napisao(la):
Meso iz Argentine,Brazila,Cilea,Venecuele spocetka proslog veka. Onda imamo tu i velike rezerve velikih vojnih sila kojima istice rok upotrebe. Ma sta se brinemo odakle ce da uvezu mesu kad Beograd pojede i gore od toga.
A tek Novi Sad, Nis, Krusevac, Cacak,Valjevo
:ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Karalic je napisao(la):
paorpaor je napisao(la):
A tek Novi Sad, Nis, Krusevac, Cacak,Valjevo
:ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
Obojica ste u pravu
Ej da vidite samo sta se sve svercuje sa Kosova i u kojim kolicinama tako da se narod i ugostitelji snabdevaju individualno te i nije potrebna odluka vlade o uvozu

лично je napisao(la):
Cene tovenika u Makedoniji krecu se 90-100 MK Denara ili 1,4-1,6 EU za KG/zive mere.

Evo informacije iz prve ruke, hvala kolega...

Znaci Argentina ce ovog puta da nas "spase" od prokletih i pohlepnih
domacih proizvodjaca mesa

Sta ce ljud sa tolikim mesom,pa imajmo samilosti sa poljoprivrednicima iz nama bliskih zemalja.
Cena treba da je bar 160 din,ako ne i vise.

0ve godine sam radio na sajmu kao stručni konsultant za jednu firmu, i tako dodje nam jedan Makedonac i mi počnemo kroz šalu za njihovo meso, jer je uvežena svinjetina iz Makedonije početkom ove godine. On nas čovek belo pogleda i kaže nam da oni gotovo i da nemaju svinja i da uvoze žive svinje iz zemalja EU a nekad i primarno obrađene i smrznute trupove iz Argentine, Brazila itd... Kakva smo mi kaubojska zemlja!

Nazad
Vrh