Cena tovljenika na tržištu

Taj otkup svinja za spas srpskog svinjarstva nece poceti ni za mesec dana a sad i nema potrebe jer su klanicari vec pokupili za svoje rezerve po tako dobroj ceni koju su zajedno sa tom istom vladom iskorigovali. Koja je to bruka i sramota da ja nemam reci, dva meseca im je trebalo da odreaguju i jos mesec ce im trebati da realizuju, najbolje da hranimo svinje godinu dana kao bikove pa da nas drzava spase. nece ni poceti da kupuju klanicari ce sami podici cenu jer svinja vise nema. krajnje vreme je za protest zato 18 treba izaci u sto vecem broju.

Taj otkup svinja za spas srpskog svinjarstva nece poceti ni za mesec dana a sad i nema potrebe jer su klanicari vec pokupili za svoje rezerve po tako dobroj ceni koju su zajedno sa tom istom vladom iskorigovali. Koja je to bruka i sramota da ja nemam reci, dva meseca im je trebalo da odreaguju i jos mesec ce im trebati da realizuju, najbolje da hranimo svinje godinu dana kao bikove pa da nas drzava spase. nece ni poceti da kupuju klanicari ce sami podici cenu jer svinja vise nema. krajnje vreme je za protest zato 18 treba izaci u sto vecem broju.
Bojan je upisao danas kod vas u mesnoj kancelariji....

Ja sam pročitao da :
Unija poljoprivrednika prijave za prodaju tovljenika putem interventnog otkupa prima na telefon 022/639-435 danas do 22 časa. Na ovom poslu u Mačvi i Sremu danas su bile angažovane mesne kancelarije i članovi Unije. Prijave mogu dostaviti stočari iz cele Srbije.

Ljudi mi minimum pet godina da drzimo za sebe par krmaca na nasoj jalovoj zemlji, struju nek iseku i sve ostalo prezivecemo dazbine placati necemo bicemo bez tereta i pritiska... ma treb i mi njima ko i oni nama necemo da platimo ko njih jebe mi smo sami krivi za sve ovo sto se desava, samo od mucenog seljaka, udri po konju koji dobro vuce.... eeeee ljudi meni je puna kapa ovih saranja i obecanja... pa vi ste ludi ako ste se bar ponadali da ce ca bude otkup za robne rezerve... ufff ufff uffff ne bi vese kometariso....ufff uffff uffff uffff... problem je u tome sto JA gleda sam da resim svoje a druge ko j...

- - - - - - - - - -

http://www.agroservis.rs/poslednja-vest

JA zvali me telefonom pitali kolko imam ja reko broj glava i adresu... cujem neku cenu od nekih 146din a unija trazi 1,38eura +PDV
Tesko ce od ovoga nesto biti, i ako nesto bude tu ce uleteti neke velike "necije" farme i tu se prica zavrsava...

Opstina bogatic je objavila danas da je prijavljeno 9000kom svinja za robne rezerve, ako ispostuju taj otkup bar ce neko ublaziti gubitak na tovu. Samo treba neko da se zapita sta se desilo sa ostali 40000kom koj su otisli po ceni zna se vec kojoj, sta ce ti ljudi raditi.

Danas sam ugovorio po 145 dinara starom kupcu. Utovar kada javi, uplata za 20 danaod utovara.

Dogovor je ako cena krene od ove trenutne i on ce za 10 dinara gore podici.

Sto se tice trenutnog upisa normalno je da ce prvo seoske drukare, dupeuvlakaci biti na otkupnoj listi.
Obicni proizvodjaci ce kao i do sada proci kao bosi po trnju.
Nadam se da gresim. :ppozdrav:

Svinje nisu prodate nakupcu vec prvoj ruci. Ima prodavnice I za dobru robu daje dobru cenu. Dal bode ili ne bode ostaje na vama. :haha:

Znam ja koliko kosta, bolje je da tovljenika od 125-130 kg prodam po 145 nego po 120 din. Voleo bih da je cena I 200 din, ali nije.

Nazad
Vrh