Cena tovljenika na tržištu

Ipak nema tolko svinja, juce sam prodao a danas sam imao vec trojicu kupaca samim tim i za trlica sam imao ponudu a prosle nedelje nisu hteli ni da mi se jave a kamoli da obecaju nesto. klko god da ima svinja i tovari se velik broj svakodnevno i logicno je koriste priliku da pokupe dok je dzabe ali mislim da nece jos dugo. A ko ce ovu propast preziveti, to cemo videti na leto.

Ipak nema tolko svinja, juce sam prodao a danas sam imao vec trojicu kupaca samim tim i za trlica sam imao ponudu a prosle nedelje nisu hteli ni da mi se jave a kamoli da obecaju nesto. klko god da ima svinja i tovari se velik broj svakodnevno i logicno je koriste priliku da pokupe dok je dzabe ali mislim da nece jos dugo. A ko ce ovu propast preziveti, to cemo videti na leto.

Tu si u pravu, ima još malo svinja na terenu,ja svoje nedam bez cene od 140-150din,a svakako više neće dobitii ni komad kada počne MITROS da radi.Pa neka naši klaničari uvoze.Interesuje me da li ti mesari razmišljaju hoće li mali tovljači uopšte moći da ponovo ubace prasiće u tov posle ovakvog njihovog bahatog ponašanja.Siguran sam da od mene više NAŠI klaničari neće dobiti ni jednog tovljenika.

Danas su nosili Nedeljkoviću po 120 din/kg
::novac:: za 2-3 dana

Nemojte se previše radovati otvaranju Mitrosa . Gazda ( Austrijanac) što ga je kupio će kupovati svinje od Tenisa koji trenutno kupuje farme po Sremu i ,,kažu" da će toviti oko 1, 5 mil. kom. godišnje , praviće svoju hranu i davaće prasice na uslužni tov.
Mitros će klati za početak nedelnjo oko 5 000 kom i verovatno će većinu svinja kupovati od Tenisa.
Nadam se da grešim i da neće biti tako.....

Poslednja izmena:
Danas su nosili Nedeljkoviću po 120 din/kg
::novac:: za 2-3 dana

Nemojte se previše radovati otvaranju Mitrosa . Gazda ( Austrijanac) što ga je kupio će kupovati svinje od Tenisa koji trenutno kupuje farme po Sremu i ,,kažu" da će toviti oko 1, 5 mil. kom. godišnje , praviće svoju hranu i davaće prasice na uslužni tov.
Mitros će klati za početak nedelnjo oko 5 000 kom i verovatno će većinu svinja kupovati od Tenisa.
Nadam se da grešim i da neće biti tako.....

Mislim da grešiš zato što je zvao farmere na sastanak,mislim da će želeti da ugovara proizvodnju.

Nek dodje neko i kaze ja dajem npr. 140-160din to zagarantovano pa meni ako je malo ja cu duplirati prizvodnju... prosla su vremena kad je se sa par jutara zemlje i par krmaca lepo zivelo...

Pa i to je jedan od problema....znam nekoliko ljudi u mačvi da kad bi neko rekao da će na leto biti svinje 200din. zatvorili bi koliko god mogu ako treba i u kuću i u spavaću sobu....

Mislim da grešiš zato što je zvao farmere na sastanak,mislim da će želeti da ugovara proizvodnju.
I šta im je tad rečeno ??
U stvari gde su ti veliki farmeri što su zvani pa nek kažu šta su im nudili , mora biti bar jedan od njih i na forumu.
Da će im dati prasice i gotovu hranu a oni samo da tove .
Njihovo će biti 6% stim što uginuće i ostali troškovi padaju na tovljača
Otprilike nešto tako im je nuđeno koliko sam ja čuo međutim nije potvrđeno.
Mitros bi trebalo da proradi ( kako najavljuju) za otprilike 5-6 meseci A Tenisu treba malo više vremena da napuni objekte i verovatno treba neko da popuni taj međukorak
I Nadam se da grešim i da neće biti tako ALI .....

Mitros bi trebalo da proradi ( kako najavljuju) za otprilike 5-6 meseci A Tenisu treba malo više vremena da napuni objekte i verovatno treba neko da popuni taj međukorak
I Nadam se da grešim i da neće biti tako ALI .....
To će onda biti lov soma na bućku. Kad dignu cene par meseci pa se narod pomami i tenis to s*ebe sa svojom isporukom.
Biće žustro

Nazad
Vrh