Cena tovljenika na tržištu

RTV:

[h=1]Килограм товљеника са 100 на 140 динара[/h]ШАБАЦ - У селима мачванског округа цена живе мере товљеника је, практично преко ноћи, скочила на 140 динара за килограм. То је за РТВ потврдио узгајивач свиња из села Дубље у општини Богатић Жељко Симић.

"Током јучерашњег дана (понедељак) цена товљеника је порасла на 140 динара са 100 - 115 динара за килограм (петак) каже Симић. Он је почетком јануара, када су товљеници откупљивани по 110 динара, укњижио губитак од читавих 10 хиљада евра.
prasad-prasici-svinje-stocarstvo-prase-svinja-uzgoj-farma-morguefile-com-jpg_660x330.jpg

Према његовим речима, свиње је откупила кланица Трлић из Уба.
"Хвала им", каже Симић, јер то су једини кланичари који се интересују за свиње из домаћих обора".
Додаје да је за сељака боље и да чека новац за испоручене свиње него да их даје испод сваке цене.
Најављена мера заштите домаћих свињара, којом би се за увезене свиње плаћала царина од 30 одсто, а која би се могла примењивати половином марта, добро би дошла за опоравак свих оних који се баве узгојем свиња.

Kod mene bili danas neki ljudi iz Krusevca za svinje, kazu da placaju 130din.

RTV:

Килограм товљеника са 100 на 140 динара

ШАБАЦ - У селима мачванског округа цена живе мере товљеника је, практично преко ноћи, скочила на 140 динара за килограм. То је за РТВ потврдио узгајивач свиња из села Дубље у општини Богатић Жељко Симић.

"Током јучерашњег дана (понедељак) цена товљеника је порасла на 140 динара са 100 - 115 динара за килограм (петак) каже Симић. Он је почетком јануара, када су товљеници откупљивани по 110 динара, укњижио губитак од читавих 10 хиљада евра.
prasad-prasici-svinje-stocarstvo-prase-svinja-uzgoj-farma-morguefile-com-jpg_660x330.jpg

Према његовим речима, свиње је откупила кланица Трлић из Уба.
"Хвала им", каже Симић, јер то су једини кланичари који се интересују за свиње из домаћих обора".
Додаје да је за сељака боље и да чека новац за испоручене свиње него да их даје испод сваке цене.
Најављена мера заштите домаћих свињара, којом би се за увезене свиње плаћала царина од 30 одсто, а која би се могла примењивати половином марта, добро би дошла за опоравак свих оних који се баве узгојем свиња.
Nije ni prvi ni poslednji put ovakvim cenama(na zalost)... a kad nam predavanje drze novopeceni farmeri koji misli da se preko noci obogate pa zagrizu kolko ni trojica nemogu progutati....
Što je nebo, da je list hartije,
što je more, da je crn murecef,
što je gora, da su kalemovi
pa da pišu tri godine dana,
ne bi mogl ispisati jada.
sta sve nije i kako nije bilo za sve ove godine patnje i muke... a da nepisem koliko hiljada evara je izgubljeno, sam bi se razbolo na zivce...

Neznam sta da kazem ali koliko cujem 130-135din ovaj skok je bio na zalost al izgleda sam trenutni... standardno jebe lud zbunjenog... jel neko prodo robnim rezervama sto su obecali da ce otkupiti?

Bojan Gala jutros od Joce iz Vrapčane tovario 30 komada po 140, pare za mesec dana...

bio danas ovaj krusarac pobrao kod mene od ovih sto nemaju gde na 120 ... ja mu trazio 130 bez papira on naizgled bio zainteresovan jer imam 15kom pa kao u fazonu ako ne prejebem ove i ne napunim turu cu ti se javim i uze broj mobilnog . Nema ga da se javi ! Kada bude zvao cu mu trazim 140 ko ga jebe oni da zive a mi ne ! !

kako se zove taj krušarac čim ti nije uzeo svinje odmah taj više ne zove. Ako je taj čovek što ja mislim da jeste

Nazad
Vrh