Cena Suncokreta rod 2020

Negde mozda mora ali kod nes ne mora, nismo ga sejali do 2010 pa smo poceli zbog dobrog odnosa zrno-sacma
pre 2 godine su nas ustrojili za sacmu a prosle i za cenu, ako i ove godine ako ustroje za cenu.... ko im j.. mater necu ga ni sejati

Veliki i bogati tuku uljana pa strnina dal pivski ili pšenica.
tako da sunje kod nji nema,a kod nas u ataru ga slabo ima,neću se ni ja zajebavati s njim ,pola ti pojedu srne.
Ima postrni i to dobra površina sad tu blizu.

Što da mora? Može se komotno sejati samo pšenica-kukuruz, ko može I soju. Jedino ko ima bljoku od zemlje, pa je primoran da seje suncokret.
Kod nas su neki okrenuli od kad je spao suncokret samo kukuruz-pšenica. Mada i pre 30god se tako sejalo.
Kukuruz, psenica kukuruz ili u prevodu kukuruz propast kukuruz. Racunajte samo kolika su ulaganja u psenicu i koliki je rizik kroz vegetacionu godinu kod psenice.

Ove godine dunav radi osiguranje od suse, samo psenica nije ta koja moze da se osigura.

Sent from my S60 using Tapatalk

Moze i pšenica 2x, ali uzorati nakon skidanja, što pre, a najbolje čak i upaliti. Ove godine najbolji prinosi su mi bili gde je pšenica na pšenicu, jer se tako moralo sejati.
I kod mene isto tako.Gde sam isao psenicu na psenicy+gruber radio prinosi odlicni bili.

Da se vratimo temi, ima neka novina oko cene suncokreta?

Nazad
Vrh