Cena Suncokreta rod 2020

Aj kad smo kod suncokreta, drugar je terminski potpisao i dobio 300e po toni, što je bilo 35 i nešto dinara, a u žetvi smo dobili od 30 do 32 kako ko i gde..

Kad su u stanju sada da daju tu cenu znaci da ce dati i nesto vise u vrsidbi.
Pet nije ti dobar rezon. Izvoznik ima ugovor lupam po 310 e ako ne ispuni kvotu plaća penale on se sad osigura da tetminski lupam otkupi za 300 e. Kad dođe žetva on je osiguran sa količinom pa u žetvi kako bude. Kod mene bili neki iz BNS prošle g terminski prodali kuku po 16,5. Čim su predali dobili toliko a resto proodali po 14,5.Ja bi terminski isto prodao po ovim cenama bez razmišljanja samo kod nas to ne funkcioniše.

Ne bi ja ugovorio ni kg dok je ne vidim u prikolicama, sva ta prodaja necega sto nemas nije uopste zdrava.
Ako sam ja prostim seljačkim jezikom skontao, terminska nije prodaja u zeleno, gde ti odma dobiješ lovu za određenu količinu, samo se obavezuje da ćeš njima isporučiti, tako da je ne bitno da li je rod tona ili tri po kj, svakako njima daješ jer sumnjam da će akontna ili konačna biti veća od terminska... Al ajd, možda ja i grešim...

Nazad
Vrh