Cena Suncokreta rod 2017

A jos jaca logika im je kad ti kazu pa platicu na kraju kao i svi i onda te zakine za dinar ili 0,5 dinara. Strasno, samo u zemlji Srbiji

Bio mi danas kuci jedan otkupljivac nudi 37dinara akontaciono.

I samo jos da dodam da mi kaze bice preko 40 sigurno.

Poslednja izmena:
Bane taj te navlaci da predas kod njega, ne znam coveka, ali cini se da ce platiti manje nego ostali. Sudeci po ovom tvom postu.

Ne navlaci me, poznajemo se dobro i ranijih godina smo imali odlicnu i
fer saradnju, i uvek mi je platio postenu cenu. Tj nije od onih sto obeca dobru cenu pa te posle zakine sa izgovorom kod mene je toliko

Poslednja izmena:
Zbog nesigurnog poslovanja Agrokora mnogi otkupljivaci izbegavaju saradnju sa Dijamantom koji je povlacio veci deo suncokreta. Kako ce se to odraziti na cenu? Da li ce ostale uljare i eventualne firme izvoznici platiti malo ili ce Dijamant izaci sa primamljivom cenom da bi dosao do robe?

Bio mi danas kuci jedan otkupljivac nudi 37dinara akontaciono.

I samo jos da dodam da mi kaze bice preko 40 sigurno.

Jel ti isplatio napred ty akontaciju 37-40din?Ili su to samo neke price rekla-kazala itd?I ja bi hteo da cena suncokreta bude 50din sto vise to bolje za nas,ali kakva je trenutna situacija kazu da ako ce platiti neku dobru cenu bice cena od 35-38din a i to je pitanje da li ce platiti jeste da suncokreta nema roda(ali je najvise posejano u zadnjih 2-3godina), danas mi bas kaze direktor sreli smo se u gradu ja ga pitao za cenu kaze on 31din ako ce biti neka dobra cena bice do 38din ali nista jos se ne zna.

Tako su počeli i 2012,start sa 35 pa na 38 i za par dana na 45.. dok smo završili žetvu ona na 50...ne nadam se toj ceni ove godine ali ne sme biti niža...mislim da će biti protesta

Послато са Tab2A7-10F

Jel ti isplatio napred ty akontaciju 37-40din?Ili su to samo neke price rekla-kazala itd?I ja bi hteo da cena suncokreta bude 50din sto vise to bolje za nas,ali kakva je trenutna situacija kazu da ako ce platiti neku dobru cenu bice cena od 35-38din a i to je pitanje da li ce platiti jeste da suncokreta nema roda(ali je najvise posejano u zadnjih 2-3godina), danas mi bas kaze direktor sreli smo se u gradu ja ga pitao za cenu kaze on 31din ako ce biti neka dobra cena bice do 38din ali nista jos se ne zna.

Ponudio mi je da mi da akontaciju na 37 ali nisam prihvatio, i jedan u selu mi rece da ce da radi akontaciju na 37, juce se cuo sa njim i kaze ugovorio je ili ce tek da ugovori izvoz za bosnu.

Ako je izvoz za bosnu onda je nesto drugo, de je sreca da nam plati Viktorija placa +45din ali cisto sumnjam. Prekjuce su krenuli sa zetvom kod nas i juce su isto vrsili Neomu koja je bolesna prinos od 600-1200kg/kj, taj jaci prinos koji je 1200kg covek je imao najbolji suncokret u okruzenju od setve do pre ovih vrucina(setva mu bila oko 27marta) imao je potencijal za prinos ako bi bilo padavina preko 2200kg/kj prosek sigurno a u pitanju je zemlja 5,6klase.

Zbog nesigurnog poslovanja Agrokora mnogi otkupljivaci izbegavaju saradnju sa Dijamantom koji je povlacio veci deo suncokreta. Kako ce se to odraziti na cenu? Da li ce ostale uljare i eventualne firme izvoznici platiti malo ili ce Dijamant izaci sa primamljivom cenom da bi dosao do robe?
Kako cujem od radnika zaposlenih u "Dijamantu" remont je pri kraju , spremaju se za otkup.

Dobra je vest da se spremaju za otkup, ali nasi otkupljivaci su oprezni zbog pomenute price sa Agrokorom.

Nema tu brige sa agrokorom sve sto je todoric imao u Srbiji preuzima Karic nije on dzabe dosao iz Rusije sve je to po nalogu tako da radice Dijamant kao u sretna vremena!

Crna ce biti oko 40 ali ne.preko .
Inace cisto da znate da je drzava pomogla frikom sa 500miliona ...pomogla stranu kompaniju da bi mogla da plati polj.proizvodjace kojima je duzna ostala.
Pa zar nije logicno.da je pomogla te proizvodjace a firma nek ude na dobos

U Madjarskoj na berzi je suncokret 315E,znaci kod nas ce biti oko 290-300E milina prava

Nazad
Vrh