Cena Suncokreta rod 2017

Pa podeli informacije mico, ako ne smes javno, onda pp, pa da svima bude lepo i da:ppozdrav:

Vec nekoliko godina ne dopustaju izvoz za Bosnu, koji bi dali i vise od 50 din da bi mogli oni izvoziti nakon zavrsetka kosenja, a mi ko stoka ili ovce nikakvog cobanina nemamo da nas pokrece u neku bitku za boljom cenom!
I treba da nas oderu, ludi su i 30 ako nam daju! A daju nam neki din.preko 30 samo zato da ne napravimo bunu jer su vec ispipali puls pa su lako ustanovili da ako nam plate 27 neko se buni a sa 30 je vec mir i tisina!
Kad ces ti covece prestati da lupas vise.PA da li si ti normalan covek?
Ko ne dopusta izvoz za Bosnu,pre koliko godina je to isao izvoz?Svake godine su prijemni terminali Bimala u Brckom puni kamiona Sunockreta iz Srbije.I prosle godi i pretprosle pogotovo.Po 20-30 kamiona non stop ceka,zakrce pola glavne magistrale prema Bn i Srbiji.Davis vise a nemas pojma.

Odobren je izvoz bio prosle god. koliko sam ja cuo samo su napravili neku zavrzlamu da kamionima treba neki papir da bi izvozili a 90% kamiona to nije posedovalo, i cekalo se 2 meseca na papir ,dok to dobijes prosao brzi voz

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ko ne dopusta izvoz za Bosnu,pre koliko godina je to isao izvoz?Svake godine su prijemni terminali Bimala u Brckom puni kamiona Sunockreta iz Srbije.I prosle godi i pretprosle pogotovo.Po 20-30 kamiona non stop ceka,zakrce pola glavne magistrale prema Bn i Srbiji.Davis vise a nemas pojma.

To je roba velikih igraca...izvoz je bio dozvoljen podle pretnji blokadama ali su odmah posle odobrenja uveli posebne dozvole za kamione isto je kao da je zabranjen kako daner kaze

Zvanicna informacija je bila da je drzava Srbija zabrainila izvoz suncokreta. Kako je taj suncokret zavrsio u Bosni, koje firme su to mogle da urade i pored zabrane to je drugo pitanje. Ko je podelio razliku u ceni koja je bila u Srbiji i zvanicne cene koju je placao Bimal?

Ne znam,znam da sam cuo od sefa proizovodnje u Bimalu da nabavljaju bez problema,i da je valjda Bimal bio u procesu(ili tek treba da bude) preuzimanja jedne uljare u Srbiji.
Vozaci su bili sa starim kamionima,ne znam kakva im je dozvola trebala,licno sam pricao sa nekim Racom iz Kragujevca koji je sa Rabom dovezao suncokret iz Vrsca.Cene ne znam,al znam da je svake godine dolazilo,i to ne malo,tako da to da nije izlazio ne pije vodu.

Trebali su prevoznici da nabave neke posebne dozvole za izvoz, to je trajalo nedeljama a za to vreme suncokret vec kod otkupljivaca a nama prazna saka.....:sta:

Cena ce biti izmedju 33-38din, slazem se da ce biti rod prepolovljen ali naravno da ovi iz fotelje to nece da potvrde,a cena suncokreta NIKAD nije bila veca od cene uljane repice koja je iznosila za ovu godinu 39.20din/kg sa pdv-om.

Reci mi samo koja je cena bila suncokreta 2015god kad je bila opet susa kad kod nas je bio suncokret od 500kg pa do 1000kg/kj.
A sto se tice roda nije svugde isto rodila repica znam da su negde imali prinose od 2.5t/ha,ali oni repicu izvoze.
Gde je sreca da suncokret bude 60din ima svi da ga sejemo 5x vise.

2015 je bila susa ali ni problizno ko ova i 2012 , 2015 su imali po 20-40m /kj kukuruza a ove ce dpsta njih ni klipa

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako racunas 2012 kad su platili suncokret 55din samo da bi nas navukli da naredne godine svi su poludeli pa su trostruko posejali suncokret i na kraju su dobili cenu od 27 i to je bila opet susna godina,to sve zavisi od njih ali nece oni puno da plate bez brige nece dozvoljavati oni seljak da se obogati preko noci

Ako racunas 2012 kad su platili suncokret 55din samo da bi nas navukli da naredne godine svi su poludeli pa su trostruko posejali suncokret i na kraju su dobili cenu od 27 i to je bila opet susna godina,to sve zavisi od njih ali nece oni puno da plate bez brige nece dozvoljavati oni seljak da se obogati preko noci
Al si sav negativan...koje bogacenje seljaka preko noci?Ko da pricas o ceni od 200 din a ne 40-50.Opusti se malo

Ako je niska akontna cena suncokreta,to ne znači ništa,ja sam predavao ove godine pšenicu u isto vreme na mestu gde je akontna cena bila 13 din,a i tamo gde je akontna cena bila 16,5 din,pa će opet na kraju i jedna i druga isplatiti istu konačnu cenu koja će biti oko 18 din.A prognoze otkupljivača su bile da pšenica neće ići preko 15 din.Tako da će ipak količina robe odrediti cenu,upravo zato što su se mnogi opekli na pšenici.

Slusaj ti pametnjakovicu da si malo bistriji i da te ne muci ona tvoja tvrdoglavost ili serviranje tupih informacija od strane nekih jos gorih od tebe onda bismo i imali o cemu raspravljati, ovako ne vredi! Naj pametnije ti je to da se otkacis od svakog mog pisanog posta jer nisi vredan nikakvog demanta!
Uostalom procitao si neke komentare kolega posle tvog glupog posta.
Da, idu kamioni za Bosnu ali tek onda kad nasi veliki otkupljivaci imaju dogovor o konacnoj ceni izmedju sebe ili sa nekima vecih i od njih i to bez obzira da li je mi ovde znamo ili ne. Ali pitanje najvaznije je to koja je razlika izmedju nase konacne cene i cene koje Bimal isplacuje njima!
Pa sad se pitaj da li sam ja nenormalan ili tebi fali po neka daska?!

Vidim ja da si poglup,pa cu probati da preformulisem...
Zabranjen izvoz je ono sto si ti pisao u svom postu,a to da suncokret izlazi pa kako god je nesto sasvim drugo..Ti to ocigledno ne razumes.Jer kako god taj suncokret ide preko otkupljivaca do Bimala,nikako drugacije ne moze,jer ti nisi firma,i sta god da radis on mora preko otkupljivaca,dal ga dao sad ili 3 meseca posle vrsaja.Al to je da razumes.A ne razumes j isto da kad su bili protesti za taj isti suncokret ti si sedeo kuci ladio zeni jaja i pisao po forumu kako neces ici jer su u tvojoj opstini naprednjaci na vlasti.Zato ne s--- vise majke ti.
A da ti pisem o relacijama otkupljivac,prerada,ratar,ne vredi,nemas kapacitet.Da ga imas ne bi tupio i kukao svaki dan nego uradio nesto.

Nazad
Vrh