Miloš D.T
Član
Silos Pećinci koliko sam čuo 54,20 din konačna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A koji kombajn je devetobrazni?
Izvinjavam se na off topic-u
takva je godinapriznajem da ne znam da ga ustelujem, ali je rec u visokom prinosu, probali smo sve, kada je vlaga ispod 9% primesu onda oko 2-3%, a kada je vlaznije od 10% ne mozemo nikako da ga ustelujemo, podesimo da ide cisto a onda zrno izbacuje na sita posto je zrno bilo fizioloski zrelo a stablo i list zelen, cak su bili i majstori iz Almexa i ni oni nisu uspeli da ga usteluju kada je bilo malo vlaznije, a kosili smo sa uredjajem za suncokret koji hvata 9 brazda
@ Bojčetić
Mislim da je najmanji tukano oko 125 hiljada +PDV .Neka jave oni koji znaju cenu.
Kiraj kada sam počeo da kosim suncokret na jednoj parceli smo obišli krug i batalili .Krug je malo veći jel je njiva kao dve kocke spojene dijagonalno na "ćoškovima" Batalili smo jer je bio vlažan.Kada sam odneo u magacin bilo je vlaga 24% i primese 10% (primese su od sasušenih cvetovo na zrnima). Naravno da sam se okrenuu i odneo kući u hangar 5 puta sam ga prelopatao i jednom prebacio preko sita. Ka da sam odneo Vlaga 10 primese 1,6%. Hteli su da mi skinu 23% prvi put.
Izbacio sam jedan džak otpada 27 kg i imao 1680 kg suncokreta.
Lako se preračuna a ja mislim da nije mogao da iskalira 20% koliko bi mi još uzeli da sam predao.
Sada imam i jednu prikolicu soje ,imala zelenih zrna pa hteli da me ošišaju.Sada ta zrna nisu više zelene javiću kako prođem a garantujem da će biti SRBS.
Zar ti nisi u PDV-u?
Ja se sa svima dogovorio da obračunavam posle 1.Oktobra.