lucijan013
Član
Pitanje u vezi otpremnice...ko izdaje otpremnicu?...Kupac-otkupljivac suncokreta ili prodavac-poljoprivrednik suncokreta??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E stvarno jel treba neki pecat na toj optremnici i ako treba ciji pecat? Ja ga nemam.A ko udara pečat?
Otpremnicu izdaje onaj ko otprema robu u ovom slučaju mi otpremamo robu njima,oni otpremaju uljarama ili posrednicima.....Kako onda prodavac izdaje otpremnicu ako otkupljivac pecatira ? Taj deo mi nije jasan..
Da razumem da mi opremamo, taj deo mi je jasan, ali onda mi treba da lupimo nas pecat na to da smo otpremili robu ako dobro razumem taj deo sa pecatiranjem ? Pecatira onaj ko izdaje dokument, tako ?Otpremnicu izdaje onaj ko otprema robu u ovom slučaju mi otpremamo robu njima,oni otpremaju uljarama ili posrednicima.....
Stavi ti otpremnicu i ne brini.Ako je gazdinstvo u pdv-u ne treba otpremnica jer ima faktura.
Ne pise nigde u javnim dokumentima da je to uslov, ali nije iskljuceno da ce proveravati.. Verovatno cekaju da vide odziv i koliko ce odbiti na druge nacine pa ce onda odbijati i po tom osnovu ako bude potrebeI sad na kraju jel treba u setvenoj strukturi da stoji suncokret ili ne treba?
Мени је за нешто друго требала потврда о активном статусу, па уједно затражио и сетверну струкутру, добио је и видео да у њој није било сунцокрета (било пре неколико година да га заиста нисам сејао, па ти подаци остали још од пре короне), па регистровао промену, тј унео и сунцокрет. И то не због тога што сам знао да ли ће да треба или не за ову доплату, већ "за сваки случај". Укратко, може промена да се направи и у овом моменту.I sad na kraju jel treba u setvenoj strukturi da stoji suncokret ili ne treba?